Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Katten in je tuin? Zó jaag je ze op een diervriendelijke manier weg

Als je geen kattenliefhebber bent, heb je de vrolijke viervoeters vast ook liever niet continu in je tuin rondlopen. Maar hoe krijg je ze nu op een diervriendelijke manier weg?

Hier een paar handige trucjes.

Advertentie

Plaats meer planten in je tuin

Als de bodem van je tuin volledig is dichtgegroeid, kunnen katten de grond niet meer omwoelen. Kies voor bodembedekkende planten en je tuin is een stuk minder aantrekkelijk voor katten uit de buurt.

Ga voor planten waar katten niet van houden

Wist je dat er een hoop planten zijn waar katten echt een hekel aan hebben? Ze vinden de geur van deze planten zo vies, dat ze het liefst zo snel mogelijk rechtsomkeert maken. Vooral citroengeur zijn ze echt geen fan van, dus plaats de volgende plantjes op strategische plekken in je tuin:

  • Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek)
  • Dictamnus (vuurwerkplant)
  • Aloysia triphylla (citroenverbena)
  • Ruta graveolens (wijnruit)

Peper

Als je echt veel last hebt van katten, kun je ook nog voor peper kiezen. Katten vinden dit kruid echt niet prettig aan hun neus, dus de kans is groot dat ze meteen vertrekken als je peper in je tuin hebt gestrooid.

Citroenschillen

Zoals we al zeiden, houden katten echt niet van (de geur van) citroen. Mocht je toevallig wat citroenen in huis hebben, dan kun je de schillen hiervan bewaren en tussen je planten leggen.

Koffiedik

Heb je wat koffiedik over? Gooi het niet weg, maar strooi het in je tuin. Het sterk ruikende prutje zal aan de vacht en pootjes van de kat gaan kleven, en dat vinden ze vreselijk als ze zich vervolgens gaan schoonlikken. De kans is groot dat katten wel 2 keer nadenken voordat ze weer naar je tuin terugkeren.

Dierenarts Martijntje vertelt: kan een kat vlooien krijgen als hij nooit buiten komt?

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien