Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Handig: zó maak je een kersenpitkussen schoon

Wanneer je in de winter last hebt van je rug, nek of buik kan het heerlijk zijn om daar een warm kersenpitkussen op te leggen. Maar de kans is groot dat je vergeet hem daarna ook weer schoon te maken.  

Als je de pittenzak regelmatig gebruikt, is het belangrijk dat ‘ie op z’n tijd een opfrisbeurt krijgt. Maar hoe maak je een kersenpitkussen eigenlijk schoon? Dat is makkelijker dan je in eerste instantie zou denken.

Advertentie

Grondige schoonmaakbeurt
Ten eerste is het natuurlijk verstandig om een extra kussensloop om de kersenpittenzak te doen. Zo wordt ‘ie minder snel vies en hoef je het kussen niet zo vaak te wassen. Toch moet je niet vergeten de zak af en toe een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dit doe je door hem ten eerste in een teiltje met water te leggen.

Wasmachine
Wacht ongeveer een half uurtje. De kersenpitten zullen dan het grootste gedeelte van het water hebben geabsorbeerd. Daarna mag je de pittenzak in de wasmachine doen. Het kan dat op het label staat dat ‘ie niet in het wasmachine mag, maar hiermee bedoelen ze mee dat je hem niet bij de rest van de was mag gooien. Een kersenpitkussen mag namelijk niet met wasmiddel of wasverzachter gewassen worden. De wasbeurt moet volledig neutraal zijn. Ook kun je het wasprogramma beter niet op hoger dan 30 graden zetten.

Zakje
Het is slim om de zak in een waszakje te doen. Stel er ontstaat een scheurtje of een gat en de kersenpitten willen ontsnappen, dan ligt in ieder geval niet de hele wasmachine onder de pitten. Want dan ben je verder van huis. Dit overleeft een wasmachine namelijk niet altijd.

Drogen
Leg het kussen na de wasbeurt op een dubbelgevouwen handdoek. De handdoek absorbeert de eerste nattigheid. Laat de pittenzak daarna aan de lucht drogen. Als het drogen erg lang duurt, kun je ‘m na een tijdje op de verwarming leggen. Stop hem pas in de magnetron als ‘ie helemaal droog is. Klaar is kees!

Heb je nog geen kersenpitkussen? Geen probleem, we hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Kersenpitkussens. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien