Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Kijkje in de keuken van Queen Elizabeth: zó bak je haar koninklijke kerstkoekjes

Kerst staat in teken van gezelligheid en heerlijk eten. En wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakte kerstkoekjes? De Britse royals zijn hier ook dol op; koningin Elizabeth heeft er zelfs haar eigen recept voor.

En nee, zo moeilijk is het écht niet.

Advertentie

Gingerbread
We hebben het over de favoriete lekkernij van de koningin: Gingerbread koekjes. Op de site van Buckingham Palace delen de chefs het recept van deze koninklijke kerstkoekjes. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken.

Rusten
De eerste tip die één van de Royal Pastry Chefs geeft, is er gelijk eentje voor in de boeken: “Het is altijd het beste om het deeg te laten rusten, dus je kunt het deeg het beste de avond ervoor al maken”. Je kunt het deeg eventueel ook al uitrollen, de vormpjes snijden en een uur in de vriezer leggen. “Dit zorgt ervoor dat ze hun mooie vorm houden.” Zodra de koekjes in de juiste vorm zijn gesneden, kunnen ze versierd worden met glazuur. Voor een extra speciaal tintje is het leuk om elk koekje te personaliseren. Zodra het glazuur helemaal droog is, kun je een lint aan de koekjes vastmaken en ze als decoratie in de boom hangen.

Benodigdheden
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel mixed spices
100 gram ongezouten boter
75 gram donkerbruine, zachte suiker
25 gram kristalsuiker
45 gram melk
Glazuur voor de decoratie

Stappenplan
Zeef de bloem en kruiden samen en voeg de boter in gesneden blokjes toe. Meng het geheel met je handen. Voeg de melk toe om een pasta te vormen. Wikkel de bol deeg in wat aluminiumfolie en laat het minimaal twee uur rusten. Het beste is zelfs een hele nacht.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en zorg dat het overal ongeveer 3 milimeter dik is. Snij de figuurtjes uit en leg ze op vetvrij bakpapier of een siliconenmat. Bestrooi de koekjes met een beetje kristalsuiker voor het bakken en stop ze daarna in de oven. Er staat niet precies bij hoe lang ze in de oven moeten, dus je kunt het het beste op gevoel doen.

Laat de koekjes goed afkoelen voordat je met het glazuur aan de gang gaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Royal. Beeld: ANP

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien