Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Waarom je kleding echt niet meer op hoge temperatuur hoeft te wassen

Vroeger leerden we dat hoe heter we vuile kleding wassen, hoe schoner het zou worden. Tegenwoordig kun je kleding op een veel lagere temperatuur wassen. 

Op verpakkingen van wasmiddel staat vaak al dat het goed zijn werk kan doen op 30 graden, maar toch blijkt uit onderzoek van het Belgische DETIC dat het meestgebruikte wasprogramma in Europa nog steeds 40 graden is. Daarop volgt niet 30 graden, maar zelfs 60 graden.

Advertentie

Verbetering
Door de verbetering van onze wasmachines en de nieuwe samenstelling van wasmiddel is het echt niet meer nodig om je kleding te wassen op zo’n hoge temperatuur als 60 graden. Er zijn bepaalde stoffen aan ons wasmiddel toegevoegd die ook op 30 graden en in kleinere hoeveelheden hun werk kunnen doen.

Portemonnee
Waarom is het zo belangrijk dat we op een lagere temperatuur gaan wassen? Het wassen op 30 graden is beter voor het milieu, voor je kleding én voor je portemonnee. De wasmachine verbruikt bij een lagere temperatuur minder stroom waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook zou wassen op 30 graden, 3 keer goedkoper zijn dan wassen op 60 graden. Dat scheelt op jaarbasis toch best weer een leuk bedrag. Wassen op hoge temperatuur is natuurlijk niet helemaal verboden, maar probeer het alleen te doen als het echt nodig is. Dat is voor iedereen beter.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock.

Speel hier de sudoku van zondag 19 januari

Sudoku puzzel Libelle

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze zondag 19 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien