Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Je eigen koffie kweken? Het kan met dít leuke plantje!

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan is de kans groot dat je je koffie(bonen) standaard bij de supermarkt koopt. Niks mis mee natuurlijk, maar wist je dat je ook gewoon thuis je eigen koffie kunt kweken? Het enige dat je hoeft te doen is een zogeheten Coffea Arabica (koffieplant) kopen.

Geef dit plantje een beetje liefde en je kunt straks je eigen koffie maken!

Advertentie

Witte bloemetjes
De Coffea Arabica heeft mooie, donkergroene bladeren die extreem glanzen. Als de plant in bloei is groeien er witte bloemetjes aan. Deze bloemetjes zullen zich na verloop van tijd gaan ontwikkelen tot heerlijke koffiebonen. Maar voordat je hiervan kunt genieten, moet je de plant goed verzorgen.

Verzorgingstips
Zet de plant daarom op een warme en lichte plek, maar geef ’m af en toe ook schaduw. Een tochtige of koude plek is geen goed idee, omdat de plant dan last kan krijgen van ziekten en ongedierte. De koffieplant staat het liefst in een licht vochtige grond, dus geef ’m regelmatig een klein beetje water en controleer of de grond vochtig is. In de lente en zomer kun je de plant wat extra voeding geven, bijvoorbeeld mest voor groene planten.

Een beetje geduld
Verwacht niet meteen wonderen, want het duurt wel een paar jaar voordat dit plantje uiteindelijk tot bloei komt. Wanneer het zo ver is zullen er kleine witte bloemetjes verschijnen, die zich kunnen ontwikkelen tot vruchten. In deze vruchten zitten de koffiebonen. Als de vruchten rood of paars zijn, is het tijd om te oogsten. Om er vervolgens koffie van te maken, kun je de bonen eruit pellen en ze roosteren en branden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sita 🌿 (@interior_with_plants) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iryna Skakun (@iryna_skakun) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Weronika Maron (@weronikamaron) op

Ook dol op kruiden uit eigen tuin? Tuinvlogger Loes vertelt waar je op moet letten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: MAX Vandaag. Beeld: Instagram, iStock

Speel hier de snackpuzzel van zaterdag 25 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zaterdag 25 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien