Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Last van vervelende vliegen in huis? Met deze tips kun ze verjagen

Als het lekker weer is, willen we het liefst alle ramen in huis open zetten. Maar dit heeft ook een groot nadeel: het huis zit vol vervelende vliegen. 

Wat kun je doen om van die zwarte vliegen af te raken?

Advertentie

1. Schoon huis

Vliegen komen af op vieze geuren, dus zorg ervoor dat je huis lekker schoon is. Dus laat de afwas niet staan, laat geen kruimels liggen en leeg op tijd de prullenbak. En laat ook vooral geen voedsel in de openlucht liggen.

2. Zakjes water

Het klinkt misschien een beetje gek, maar blijkbaar werkt het echt: hang een zakje water op. Vliegen hebben ontelbaar veel ogen, samen vormen die ogen 1 beeld. Je kunt het vergelijken met mozaïek. Wanneer en een zakje water hangt, raken ze door de lichtschittering in de war en draaien ze om.

3. Kruidige geuren

Vliegen houden van wel van vieze geuren, maar niet van kruidige geuren. Dus een bakje water met kruidnagel, knoflook, basilicum, azijn of allesreiniger met citroengeur kunnen ook helpen om vliegen te verjagen. Vliegen hebben ook een hekel aan de geur van lavendel, dus een boeket lavendel kan ook de uitkomst zijn. Ziet er leuk uit, het ruikt lekker binnen én je hebt geen vliegen meer in huis.

4. Vliegenval

Als je een echte dierenvriend bent, is dit misschien niet de oplossing. Maar je kunt vliegen ook heel goed vangen met een vliegenval. Zo kun je ze lokken met een bakje met daarin een mix van honing of ahornsiroop met maïsmeel of maak van een plastic fles een vliegenval. Knip de bovenkant van een plastic fles af en stop onderin de fles iets wat vliegen lekker vinden zoals limonadesiroop, stukjes worst of fruit. Zet de flessenhals omgekeerd in de fles, zonder dop. Maak de randen dicht met nietjes of plakband. Je zult zien dat de vliegen er gelijk op afkomen.

5. Hor

En wil dat allemaal niet lukken, dan kun je ook altijd nog een hor voor het raam aanschaffen. Vliegen komen het huis in omdat in huis lichter of warmer is dan buiten. Bovendien zijn ze dol op etensgeuren en die bevinden zich vooral binnen. Maak dus horren voor de ramen, om te voorkomen dat ze naar binnen glippen.

Wat je ook kunt proberen om van die lawaaiige vieze vliegen af te raken, is zelf een vliegenplakstrip maken. Het is heel makkelijk:

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Centraal Beheer, Nieuwsblad en Elle. Beeld: iStock

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien