Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

'Koselig' is het nieuwe geluksconcept uit Scandinavië

Je hebt vast weleens van de term ‘Hygge’ gehoord. Het Scandinavische geluksconcept waarover plots door iedereen over gesproken werd. Nu is er echter een nieuw concept voor geluk uit het Noorden komen overwaaien. De naam? ‘Koselig’.

‘Koselig’ en ‘Hygge’ zijn soortgelijke termen, maar toch zit er een wezenlijk verschil tussen de twee concepten.

Advertentie

Hygge

De term ‘Hygge’ is een geluksconcept dat draait om gezelligheid, geluk en leven in het moment. Bij deze Scandinavische term gaat het voornamelijk om JOMO; oftewel the joy of missing out. Hiermee wordt bedoeld dat het missen van feestjes, partijen en andere drukke gelegenheden juist fijn is. Van de angst om dingen te missen is er bij ‘Hygge’ dus geen sprake.

Koselig

Maar bij ‘Koselig’ zit de vork anders in de steel. Bij dit geluksconcept draait het namelijk om gezelligheid. Wil jij het ‘Koselig’ maken? Dan blijf je, in tegenstelling tot bij ‘Hygge’, juist níet binnen. Dit concept stimuleert je om buiten mooie momenten met vrienden door te brengen, bij voorkeur met warme drankjes, kleden en een knisperend kampvuur.

Rustgevend samenzijn

Bij dit concept hoeft het allemaal niet groots, meeslepend of indrukwekkend. Integendeel, het gaat juist om het geluk in de kleine dingen. Bij voorkeur wordt er ook nog eens rustgevende muziek afgespeeld, zodat je op een stressvrije manier kunt genieten van het samenzijn in de buitenlucht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte , Bodø! (@cskyrudj) on

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien