Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Nieuw record: het was de koudste 6 oktober ooit gemeten

Voor het eerst sinds lange tijd was het weer eens koud. Sterker nog, zondag was de koudste 6 oktober ooit gemeten in Nederland. In De Bilt kwam de temperatuur niet boven de 10 graden Celsius.

Dat is even omschakelen na een maandenlange zomer. Met maximaal 9,6 graden Celsius en aanhoudende regenbuien werd het oude record (10,1 graad) uit 1936 verslagen, aldus Weeronline. Deze ochtend lag de gevoelstemperatuur in het noorden aanvankelijk zelfs rond het vriespunt.

Advertentie

Handschoenen
In de rest van het land varieert de temperatuur halverwege de ochtend van 7 oktober. Van 3 graden Celsius in Groningen, tot 9 in Brabant. De temperatuur loopt langzaam op en aan het einde van de ochtend is het 8 graden Celsius in het noorden tot 11 in het zuiden. De komende dagen zal dit weer aanhouden, en dus is het een kwestie van handschoenen opsnorren, winterjas onder het stof vandaan halen en wegkruipen onder je winterdekbed.

2018
Een groot verschil met vorig jaar, toen oktober juist glansrijk de warmterecords brak. Midden oktober werden er temperaturen tot 28 graden gemeten. Over heel 2018 gezien was zowel het aantal warme, als zomerse dagen in De Bilt nog nooit zo hoog sinds 1901.

Met dit druilerige weer worden veel mensen weer verkouden. Etherische oliën op déze plek smeren bieden uitkomst:

Lees in de nieuwe Libelle special Gezond hoe je vrolijk de winter door huppelt – dag dip, dag depressie:

Libelle special 12 – Gezond
Libelle special 12 – Gezond
€4,99
Bestel hier

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien