Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Zo krijg je kreukels uit je kleding zonder te strijken

Vind jij strijken ook een van de meest irritante klusjes in het huishouden? Goed nieuws: je kunt kreukels ook zonder strijken uit je kleding krijgen.

Deze 9 manieren om kreukels zonder strijken uit je kleding te krijgen, zijn ook handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Advertentie

1. Stijltang
Met een stijltang haal je niet alleen je haar uit de kreukels, maar ook je kleding. Met een stijltang haal je gemakkelijk vouwen uit bijvoorbeeld een kraag.

2. Water en azijn
Mix 1/3 deel natuurlijke wittewijnazijn met 2/3 deel water. Doe dat mengsel in een plantenspuit en schudt het goed door elkaar. Als je dit op de kreukels sprayt, zouden ze als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen.

3. Fluitketel
Heb jij nog een ouderwetse fluitketel om water mee te koken? Het stoom van de fluitketel kun je gebruiken om kleding mee te stomen. Houd het kledingstuk met de vouw in de stoom als het water begint te koken. Let wel goed op dat je het minimaal 20 centimeter van de ketel afhoudt.

4. Föhn
Je kunt een föhn ook als stomer gebruiken. Zet de föhn op de warmste stand en ‘föhn’ de kreukels met de warme lucht uit je kledingstuk.

5. Badkamer
Je kunt je badkamer ook gebruiken als stoomcabine om je kleding te stomen. Zet de douche (warm) aan en hang je kleding zo dicht mogelijk bij de douchekop, maar ver genoeg zodat het niet nat kan worden. Sluit alle deuren en ramen en wacht een paar minuten. Je kunt zelf tegelijkertijd ook gaan douchen. Zo ben je ’s ochtends nog sneller klaar!

6. Natte handdoek
Leg je kleding op een vlakke ondergrond zoals een strijkplank of tafel. Leg een natte handdoek op de kreukels in je kledingstuk en druk het stevig aan met je handen. Je kleding moet daarna wel even drogen, maar de kreukels zullen wel verdwenen zijn.

7. Droger
Katoenen en linnen kleding kun je ‘strijken’ in de droger. Door de kleding voor een kwartiertje in de droger te doen, verdwijnen de kreukels. Zitten er heel veel kreukels in? Stop dan een natte sok bij de kleding in de droger.

8. Onderkant van de pan
Deze is een beetje vergezocht, maar bijvoorbeeld wel handig op de camping. Kook een flinke pan water en gooi het water weg als het kookt. De onderkant van de pan zal dan zo heet zijn dat je het als ware als strijkijzer kunt gebruiken.

9. IJsklontjes
Doe je kleding in de droger samen met 2 of 3 ijsklontjes. De ijsklontjes zullen ervoor zorgen dat de kleding na 10 minuten kreukvrij is. Het smeltende ijs zorgt voor stoom in de droger, wat ervoor zorgt dat de kreukels verdwijnen.

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Brightside.me. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien