Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

De 7 gemakkelijkste kruiden voor het starten van je eigen kruidentuin

Een tuin vol bloemen is prachtig, een tuin met kruiden is handig. Wil je je eigen kruidentuin starten? Kies dan déze 7 kruiden, want ze zijn lekker en gemakkelijk te onderhouden.

Bieslook
Bieslook is een perfect kruid om in je nieuw aangelegde kruidentuin te planten. Bieslook krijgt prachtige paarse bloemen in de lente en is heerlijk ui-achtig van smaak. Dit kruid groeit praktisch overal en heeft weinig aandacht nodig.

Advertentie

Munt
Lekker voor je eigengemaakte verse muntthee of als garnering over een salade met watermeloen en feta: munt is hartstikke veelzijdig. Een ideale aanvulling in je kruidentuin, gezien het snel groeit en bloeit. Wil je niet dat het gaat woekeren? Plaats munt dan in een pot.

Basilicum
Dit kruid ruik je al op afstand en is dan ook een geliefde smaakmaker in vele Mediterrane gerechten. Basilicum heeft wel wat zonlicht nodig, maar verder heb je er weinig omkijken naar.

Peterselie
Peterselie groeit ontzettend gemakkelijk, maar heeft wel wat meer water nodig dan andere kruiden. Peterselie kun je het beste op een zonnige plek plaatsen. Leg je kruidentuintje dus het liefst op het zuiden aan.

Rozemarijn
Lekker op vis uit de oven of over gebakken aardappels: met rozemarijn kun je alle kanten op. Ook dit kruid is ideaal om in je kruidentuin te plaatsen, want het groeit heel snel. Voor je het weet heb je een heerlijk ruikende plant in je tuintje staan.

Tijm
Dit kruid met houtachtige stam kan groeien als geen ander, mits je de plant in de zon plaatst. Wist je dat thee met tijm een ideaal anti-griepdrankje is?

Oregano
Oregano mag je zeker niet vergeten. Dit Mediterrane kruid wordt in veel gerechten gebruikt en groeit het beste op een zonnige plek. Geef de plant echter niet te veel water, dat kan een negatieve invloed hebben op de smaak.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Purewow. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien