Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Leuk die lampjes in de kerstboom: maar dít kost het je extra aan energie

In een kerstboom hangen we gemiddeld ongeveer 200 lampjes. Heel gezellig en knus, maar stroom is natuurlijk níet gratis.

En dus vroegen we ons af: wat kost dat eigenlijk, die kerstboom in huis? Qua energierekening hoef je je niet al te veel zorgen te maken. De schade blijft namelijk redelijk beperkt. De ouderwetse kerstlampjes verbruiken per 100 lampjes 19 Watt. Tijdens de hele kerstperiode kost je dit ongeveer 6,84 kWh. Dit komt neer op € 1,39 bovenop je gewone kosten, dus voor de 200 lampjes kom je dan uit op 2,78 euro.

Advertentie

Grote verlichting
Maar waar je wel op moet letten zijn grotere lampen, zoals een verlicht rendier of een grote kerstman. Die slurpen energie. Als je die dag en nacht gezellig laat branden, kost het je zó 60 euro extra voor één maand. En dat is in januari toch wat minder grappig…

Echte naaldboom gekocht voor de Kerst? Zo blijft -ie zo lang mogelijk mooi:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Independer. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien