Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Landelijke pinstoring verholpen: dít was de reden

Als je maandagavond nog een paar boodschappen moest halen in de supermarkt, is het je vast niet ontgaan: álle pinautomaten waren buiten werking. Dinsdagochtend was de grote pinstoring opgelost, maar wat was de reden?

Eindeloze rijen, een tekort aan kleingeld bij de kassa’s en onthutste klanten, de pinstoring zorgde voor heel wat ophef.

Advertentie

Grote pinstoring
De grote storing trof voornamelijk supermarktketen Albert Heijn. Maar ook Etos en KPN hadden het maandagavond zwaar te verduren door een storing bij de betaalautomaten. Een woordvoerder van KPN meldt nu dat er weer zonder zorgen gepind kan worden bij de getroffen winkelketens.

Technische fout
De reden voor de storing? Het is een technisch verhaal waar we je niet al te veel mee zullen vermoeien, maar het had te maken met een firewall van KPN. Deze filtert als het ware al het pinverkeer, om zo foute of schadelijke data buiten de deur te houden. Maar door de storing werd ál het verkeer tegengehouden, waardoor niemand meer met zijn pinpas kon betalen.

Twitter
Op Twitter is duidelijk te zien dat veel mensen flinke problemen hebben gehad bij het afrekenen van hun boodschappen. En dat heeft voor veel herkenbare tweets gezorgd:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien