Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Wees er op tijd bij: kans op lege schappen rondom kerstdagen

Ben jij zo iemand die op het laatste moment het lekkers voor het kerstdiner nog moet inslaan? Dan doe je het dit jaar beter tóch iets eerder allemaal, want de kans bestaat dat een groot deel van de schappen in de supermarkt deze kerstdagen leeg is.

Actiegroep Farmers Defence Force heeft namelijk aangekondigd dat ze de distributiecentra van supermarkten willen blokkeren. En dát kan grote impact hebben, voorspelt Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) aan Hart van Nederland.

Advertentie

Grote impact
“Supermarkten zetten zich alvast schrap voor eventuele acties”, laat Jansen weten. “Maar we willen voorkomen dat die acties ook gaan plaatsvinden. Zulke acties zullen grote impact hebben. Zo bestaat de kans dat schappen leeg zijn op de dagen voor Kerst. Bij sommige producten kun je nog ‘schakelen’, maar dat lukt minder goed bij bijvoorbeeld versproducten”, vervolgt hij.

Meerdere scenario’s
Het boerenprotest zou in de week voor Kerst worden gehouden en minstens 2 dagen duren. Al is het nog niet helemaal zeker dat de actiegroep voor deze blokkades kiest. “Dat is een van de scenario’s, maar we hebben nog niet helemaal helder hoe we actie gaan voeren”, laat Jeroen van Maanen namens de actievoerders weten. De boeren eisen 2,9 miljard euro van de overheid omdat ze niet tevreden zijn over het kabinetsbeleid rond de stikstofcrisis. Maar de gesprekken met Den Haag zorgen nog niet voor tevredenheid, en daarom zouden ze het nu op de voedselvoorzieningen hebben voorzien.

Dezelfde kant
CBL-directeur Marc begrijpt de keuze voor de supermarkten niet. “We staan aan dezelfde kant als de boeren. We zitten in dezelfde keten. Supermarkten hebben geen deel aan deze problematiek, dus moeten ze ons ook niet aanvallen”, laat hij weten.

Lege schappen maar wél nog wat kruidnoten in huis? Maak dan deze gemakkelijke trifle:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Hart van Nederland. Beeld: iStock

Lees meer

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien