Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom legopoppetjes er binnenkort misschien heel anders uit gaan zien

De kans is groot dat de legopoppetjes er binnenkort anders uit gaan zien. Speelgoedfabrikanten moeten rolbevestigend speelgoed onder de loep gaan nemen.

Dat zegt minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Advertentie

Discriminatie
In Frankrijk zal volgend jaar een einde komen aan de indeling ‘jongens’ en ‘meisjes’ in speelgoedwinkels. In folders mag dan niet meer per sekse worden geadverteerd. Daarnaast mag het winkelpersoneel ook niet meer vragen of het cadeau voor een jongen of meisje is. Het moet allemaal genderneutraal worden, zodat het niet ‘discrimineert’.

Verandering
Volgens Van Engelshoven maken speelgoedfabrikanten veel gebruik van stereotypische rolmodellen. “Meisjes zijn verzorgend, jongens avontuurlijk”, legt de minister uit. Daar moet verandering in komen. Door speelgoed, zoals lego, niet meer specifiek voor meisjes of jongens te maken, moet dit probleem worden opgelost.

Financiële onafhankelijkheid 
De reden is dat volgens de minister alle genderstereotypen hiervoor zorgen dat vrouwen ongewild vast komen te zitten in parttime banen en zich niet meer persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen. Bovendien kunnen ze, door financiële afhankelijkheid, niet echt meer uit een relatie stappen als ze dat willen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: AD. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien