Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom iedereen een lepel suiker in z'n tuin zou moeten leggen

De Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough (93) deelde vorig jaar een bericht op Facebook dat de wereld overging. Dat bericht herhalen we graag nog eens.

In de post vertelt hij dat de bijenpopulatie in de afgelopen 5 jaar met eenderde is gedaald en dat wanneer bijen van de aardbodem verdwijnen, mensen nog maar 4 jaar te leven zouden hebben.

Advertentie

Gezondheid van bijen
De reden daarvan is dat bijen planten en gewassen bestuiven en wij daar letterlijk de vruchten van plukken. Zonder bijen hebben wij geen appels, tomaten, aardbeien, bessen, courgettes, paprika’s, noem maar op. En vogels en andere dieren zouden geen zaden en bessen meer hebben om te eten.

Gouden truc
Alle reden dus om de beestjes een handje te helpen. En dat kan al op een heel makkelijke manier, aldus Attenborough. “Bijen kunnen moe worden en hebben dan simpelweg geen energie meer om naar hun korf terug te keren. Dat kan ertoe leiden dat ze vertrapt of weggevaagd worden. Een uitgeputte bij kan op krachten komen met een mengsel van suiker en water. Meng daarvoor 2 eetlepels witte kristalsuiker met een eetlepel water en leg dit op een plek die bereikbaar is voor de bij.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK: Onze tuinvlogger Loes vertelt hoe je je planten het beste water kunt geven. Want dat lijkt zo makkelijk, maar gaat nog vaak verkeerd.

Bron: Facebook. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien