Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Let op als je gaat gourmetten: na 2 uur moet je dít doen

Gourmetten is gezellig en past goed bij het einde van het jaar. Lekker samen zijn en samen lang tafelen.

Toch is dat lange tafelen gevaarlijk tijdens de gourmet. Want na 2 uur zou je al het vlees dat je nog niet op hebt gegeten weg moeten gooien. Zo meldt Quest: ‘Vanwege de sterk toegenomen bacteriegroei is het na twee uur tafelen echt raadzaam om het overgebleven vlees weg te gooien.’ Je wilt natuurlijk allesbehalve een voedselvergiftiging oplopen tijdens de feestdagen…

Advertentie

En aangezien gourmetten met het hele gezin nog wel eens lang kan duren… Is het dus goed om vanaf nu op de tijd te letten. 

Overigens zijn we in het zuiden van het land het meest dol op gourmetten: daar gourmet bijna de helft van de mensen 2 tot 5 keer per jaar. In de rest van het land ligt dat aantal wat lager.

De leukste kerstcadeaus voor je moeder, vriendin of zus onder de 25 euro vind je hier:

Wil je weten hoe je die geur van gourmetten weer uit je huis krijgt? Bekijk het hier:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Quest. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien