Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: hoe vaak mag je een theezakje gebruiken?

Veel mensen gebruiken hun theezakje meer dan één keer: zonde om meteen weg te gooien, vinden zij. Maar anderen zeggen dat het niet gezond is. Hoe vaak kun je een theezakje nou écht gebruiken?

Om deze vraag te beantwoorden, namen we contact op met Amanda Yiu. Zij is thee-expert en eigenaresse van theewinkel Formocha. Zij zegt: “Je kunt een theezakje meer dan één keer gebruiken. Dan moet je het wel bewaren in een bakje met een deksel erop, om oxidatie [een soort chemische reactie als er zuurstof bij komt, red.] te voorkomen. Dat verandert namelijk de smaak.”

Advertentie

Binnen een paar uur
Amanda gaat verder: “Als je het schoon, afgesloten en koel bewaart, kan een theezakje binnen een paar uur opnieuw worden gebruikt. Daarna zitten er veel bacteriën op.” Na een paar uur is het dus toch beter om een nieuw zakje te pakken. Maar met je oude theezakje kun je gelukkig een hoop handige dingen doen. Die tips lees je hier: Je gebruikte theezakje is goud waard.

BEKIJK OOK: Zó verwijder je hardnekkige thee-aanslag


Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Beeld: iStock

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien