Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Stem nu op je favoriete Libelle STER!

STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Dat zijn Libelle STERREN. Twaalf weken lang heeft Libelle een STER in het zonnetje gezet die zich in coronatijd inzette voor anderen. Wie verdient de titel Libelle STER van 2020?

Advertentie

Libelle STERREN 2020:

Deze vrouwen steken hun hand uit naar mensen die dat deze coronatijd goed kunnen gebruiken:

Ster 1

Abier Ahmed

Samen met haar vriendin begon Abier (52) een anonieme voedselbank voor ‘ongedocumenteerden’, mensen zonder verblijfsvergunning. “We hebben hard gewerkt, maar geen moment was ik te moe. Ik kreeg er juist energie van.”

Ster 2

Enny van Arkel

Met haar Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert Enny (33) colleges voor ouderen. Toen die door corona stopten, gingen ze online door. “We kregen hartverwarmende reacties van de ouderen én van hun omgeving.”

Ster 3

Ingrid Meijering

Ingrid (40) van GetOud creëerde een platform waar ouderen hun ervaringen kunnen delen, van grappige anekdotes tot hartverscheurende verhalen. “Het zijn kleine dingen die we voor een ander kunnen doen, maar die hebben zo veel impact.”

Ster 4

Valérie van der Ent

Valérie (58) kookte met Oma’s Soep samen met ouderen, maar door corona kon dat niet meer. In een leegstaande keuken maakten vrijwilligers toch soep, die werd langsgebracht bij de ouderen. “Ons bezoek was het hoogtepunt van de week.”

Ster 5

Marlous Nacken

Marlous (36) van Atelier Kleurstof naaide met haar team vrijwilligers 17.000 mondkapjes voor de zorg. “Dat wij er hiermee voor hebben kunnen zorgen dat patiënten niet eenzaam hun laatste momenten hoefden door te brengen, is onbetaalbaar.”

Ster 6

Elske Doets

Elske (48) verloor de omzet van haar bedrijf in de reisbranche. Samen met Rahma el Mouden startte ze #elskerahma: een corona-adviesplatform voor ondernemers. “Ik verdien geen cent, maar help anderen en voel me daardoor rijker dan ooit.”

Libelle ster

Sabine Fonderson

Met haar online doktersservice Hellodoc helpt arts Sabine (41) expats en studenten bij het zoeken van een huisarts en begon ze met gratis consulten bij gezondheidsvragen. “Ik zag het als mijn plicht om mensen niet in de kou te laten staan.”

Ster 8

Marielle Smidt

Marielle (50) naaide 900 beschermende pakken voor ziekenhuismedewerkers in Dordrecht en wist 50 tot 60 vrouwen te verzamelen om mee te helpen. “Ik krijg nog kippenvel als ik denk aan alle hulp die ik kreeg aangeboden.”

Ster 9

Habiba Bouanan

Tijdens de ramadan kookte Habiba (49) maaltijden voor mensen die niet naar de moskee konden. Eerst 40, maar al snel 200 per dag. “Ik weet hoe het is om met weinig te moeten rondkomen en hoe welkom hulp soms is.”

Ster9

Annabel Masullo

Annabel (48) bracht via deeltuinen.nl mensen zonder tuin in contact met mensen die hun tuin wilden uitlenen. Het begon met een tuin voor haar moeder en groeide uit tot een landelijk netwerk. “Het geeft een kick om mensen zo te kunnen helpen.”

libelle ster

Nynke Zandhuis

Pedagoge Nynke (26) bood gratis online consulten aan. Met 10 kinderen had ze af en toe online een gesprek. “Moeders vertelden dat hun kind uitkeek naar de afspraak met mij. Dat hielp niet alleen de kinderen door deze periode, mijzelf ook.”

Ster 11

Damaira Anijs

Met de stichtingen SU4SU en We Are Helping People hielp Damaira (35) een zorginstelling in Suriname aan extra
bedden. “Er zijn nauwelijks woorden voor hoe dankbaar de bewoners en het zorgpersoneel waren.”

Stem nu op jouw favoriete STER:

Vanaf 12 t/m 26 november kun je hieronder je stem uitbrengen op de vrouw die jij ziet als dé STER van 2020. De winnares wordt in de loop van de week van 30 november bekendgemaakt en krijgt een speciaal ontworpen wisselster uitgereikt.


Tekst: Merel Brons. Fotografie: Petronellanitta. Styling, haar en make-up: Ronald Huisinga

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien