Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom de kust donderdag he-le-maal bezaaid was met lieveheersbeestjes

Donderdag was het tropisch warm in ons soms zo koude kikkerlandje. Om verkoeling te zoeken, trokken veel mensen naar de kust. De stranden waren al gauw afgeladen vol. Maar niet alleen met mensen die genoten van een dagje vrij, ook lieveheersbeestjes hadden massaal zin in een dagje strand.

Waar veel mensen geloven dat lieveheersbeestjes zorgen voor mooi weer en geluk, zorgden miljoenen lieveheersbeestjes donderdag vooral voor een hoop ellende.

Advertentie

Lieveheersbee(s)tjes

Ook Libelle-redacteur Eva genoot van een vrije dag aan de kust van Zandvoort, maar werd al gauw bedolven onder de beestjes. “Op een gegeven moment had ik er 12 in m’n haar. Er kwamen soms hele zwermen op ons af en ik ben een paar keer gebeten“, vertelt ze. Echt ontspannen zat er dus niet helemaal in. “Ik heb gauw een pet opgedaan, maar ook die wisten ze goed te vinden.”

Eva bleek niet de enige die last ondervond van de ‘plaag’. Op social media verschenen in de loop van de dag verschillende foto’s van de talloze beestjes die naar het strand waren getrokken. Malou La Brijn genoot van een dagje strand aan de Haagse kust en deelde op Instagram een foto van haar strandbedje – dat ook voor lieveheersbeestjes een hotspot bleek:

Lieveheersbeestjes op zoek naar voedsel

Aan NH Nieuws geven boswachters een verklaring. Wat blijkt? De beestjes zijn op zoek naar voedsel en worden door de oostenwind richting de kust gewaaid. En ondanks hun zo lieve naam, is dat niet helemaal zonder gevaar. In groepsverband kunnen lieveheersbeestjes agressief zijn en dus zelfs mensen bijten.

Vlinders naar je tuin trekken? Dat doe je met déze plant:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NH Nieuws. Beeld: Eva Breda & Malou La Brijn

Lees meer

20 vragen aan Coen Verbraak: “Grootste blunder? Mijn interview met Herman Brood”

Coen-Verbraak-libelle

Coen Verbraak (54) is journalist en programmamaker. In april verscheen zijn boek Oorlogskinderen en onlangs werd zijn serie over Srebrenica uitgezonden. Coen is gescheiden en vader van zoon Tobias (13).

Waarom moeten we Oorlogskinderen lezen?
“Het zijn veertien portretten van mensen die kind waren in de Tweede Wereldoorlog en voor wie de oorlog levenslang bepalend is gebleken. Kinderen van foute ouders en verzetshelden, joodse

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien