Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zo maak je deze herfst zelf een origineel pompoen-boeket

Het zit er weer bijna aan te komen: Halloween. Voor de mensen die helemaal niks hebben met spoken, uitgehakte pompoenen of bebloede figuren is er dit seizoen een leuke -veel gezelligere – trend op Pinterest: tover een pompoen om tot bloemstuk. 

Advertentie

Bloemen en takken

We hebben alvast een paar mooie exemplaren ter inspiratie voor je uitgezocht. Hol de binnenkant van de pompoen uit en stop er een stuk steekschuim in. Ga daarna los met allerlei verschillende, herfstige bloemen en takken. Tip: maak een kleine variant en geef deze cadeau aan je buurvrouw, zus of collega. Lief!

Mos en vetplantjes

Natuurlijk zijn de mogelijkheden uiteenlopend wanneer het gaat om bloemschikken. Daarom is deze herfstige variant ook erg leuk: probeer eens te schikken met mos en vetplantjes. Dat blijft lang mooi en staat lekker herfstig.

Houdbaarheid

Natuurlijk is zo’n pompoen ontzettend leuk als decoratie in huis of in de tuin. Helaas blijven ze niet maandenlang mooi. Na enkele dagen beginnen ze al af te takelen. Reden genoeg dus om weer aan de slag te gaan met een nieuwe variant.

Je kunt nog veel meer met pompoen. Bekijk hier hoe je een lichtje maakt.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tuinadvies. Tyla. Beeld: iStock

Lees meer

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien