Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

In déze 2 maanden worden de meeste baby's geboren

Op zondag worden de minste kinderen geboren en juist op vrijdag heel erg veel. 

Maar ook per maand zijn er verschillen te zien als het gaat om het aantal geboortes. Heb je ook altijd zoveel verjaardagen in de zomer? Dat kan wel kloppen.

Advertentie

Uitleg
Zo worden er de meeste kinderen geboren in maart en november. Gynaecoloog Hendrik Cammu: “Het is al heel lang zo dat in die twee maanden de meeste kinderen worden geboren. De baby’s van november zijn verwekt in de periode van carnaval, en die van maart in de zomervakantie.”

Nieuwe trends
Toch is er de laatste jaren een andere trend opgedoken. Van 2011 tot en met 2015 kwamen namelijk de meeste baby’s ter wereld in augustus, gevolgd door juli en september. Juist in december zijn er minder verjaardagen. Dat komt omdat in de ‘donkere’ maanden voor Kerstmis, oktober, november en december juist meer kindjes worden verwerkt.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 52: “Jij hebt je mond gehouden, toch?”

Kapitein

De Kapitein blijkt wispelturig als altijd. Het ene moment is hij gehaast en kortaf en even later verrast hij Sabine spontaan met een tripje naar Ierland. Maar waarom mag ze er tegen niemand iets over zeggen?

“En wat zegt ‘ie dan tegen zijn vrouw?” Eva is ongenuanceerd als altijd. “Ik vraag nooit naar zijn smoezen,” vertel ik. “Oh, je vergeet de realiteit even, voor het gemak. En wat vertel jij dan, aan Thijs en aan je moeder? Voor je het weet, lieg jij ook voor hem, Bien.” Ik laat een stilte vallen. “Lieverd, ik weet dat je dit niet wilt horen allemaal. En i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien