Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

In déze 2 maanden worden de meeste baby's geboren

Op zondag worden de minste kinderen geboren en juist op vrijdag heel erg veel. 

Maar ook per maand zijn er verschillen te zien als het gaat om het aantal geboortes. Heb je ook altijd zoveel verjaardagen in de zomer? Dat kan wel kloppen.

Advertentie

Uitleg
Zo worden er de meeste kinderen geboren in maart en november. Gynaecoloog Hendrik Cammu: “Het is al heel lang zo dat in die twee maanden de meeste kinderen worden geboren. De baby’s van november zijn verwekt in de periode van carnaval, en die van maart in de zomervakantie.”

Nieuwe trends
Toch is er de laatste jaren een andere trend opgedoken. Van 2011 tot en met 2015 kwamen namelijk de meeste baby’s ter wereld in augustus, gevolgd door juli en september. Juist in december zijn er minder verjaardagen. Dat komt omdat in de ‘donkere’ maanden voor Kerstmis, oktober, november en december juist meer kindjes worden verwerkt.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien