Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

In déze 2 maanden worden de meeste baby's geboren

Op zondag worden de minste kinderen geboren en juist op vrijdag heel erg veel. 

Maar ook per maand zijn er verschillen te zien als het gaat om het aantal geboortes. Heb je ook altijd zoveel verjaardagen in de zomer? Dat kan wel kloppen.

Advertentie

Uitleg
Zo worden er de meeste kinderen geboren in maart en november. Gynaecoloog Hendrik Cammu: “Het is al heel lang zo dat in die twee maanden de meeste kinderen worden geboren. De baby’s van november zijn verwekt in de periode van carnaval, en die van maart in de zomervakantie.”

Nieuwe trends
Toch is er de laatste jaren een andere trend opgedoken. Van 2011 tot en met 2015 kwamen namelijk de meeste baby’s ter wereld in augustus, gevolgd door juli en september. Juist in december zijn er minder verjaardagen. Dat komt omdat in de ‘donkere’ maanden voor Kerstmis, oktober, november en december juist meer kindjes worden verwerkt.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: iStock

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien