Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

In déze 2 maanden worden de meeste baby's geboren

Op zondag worden de minste kinderen geboren en juist op vrijdag heel erg veel. 

Maar ook per maand zijn er verschillen te zien als het gaat om het aantal geboortes. Heb je ook altijd zoveel verjaardagen in de zomer? Dat kan wel kloppen.

Advertentie

Uitleg
Zo worden er de meeste kinderen geboren in maart en november. Gynaecoloog Hendrik Cammu: “Het is al heel lang zo dat in die twee maanden de meeste kinderen worden geboren. De baby’s van november zijn verwekt in de periode van carnaval, en die van maart in de zomervakantie.”

Nieuwe trends
Toch is er de laatste jaren een andere trend opgedoken. Van 2011 tot en met 2015 kwamen namelijk de meeste baby’s ter wereld in augustus, gevolgd door juli en september. Juist in december zijn er minder verjaardagen. Dat komt omdat in de ‘donkere’ maanden voor Kerstmis, oktober, november en december juist meer kindjes worden verwerkt.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (31 maart t/m 6 april) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien