Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit is de man achter Mick's Rijmwoordenboek (ofwel rijmwoordenboek.nl)

Ieder jaar is hij weer de redder in nood, misschien zonder dat je het doorhebt: Michael Janus van Mick’s Rijmwoordenboek.

Zeg nou zelf, jij maakt toch ook ieder jaar gebruik van Mick’s Rijmwoordenboek (ofwel www.rijmwoordenboek.nl)? Soms weet je gewoon écht even niet meer wat er rijmt op paprika (Afrika) en wc-bril (krokodil). Mick’s Rijmwoordenboek weet dat wél.

Advertentie

Hulppiet
Ooit afgevraagd wie er achter de beste hulppiet van Nederland zit? Dat is dus onderstaande man, Michael Janus.

En dit jaar hoef je niet met je handen in het haar te zitten omdat de site plat ligt. “Door het jaar heen heb ik aan 2 servers genoeg. In 2015 bleek ik met 6 servers nog steeds problemen te hebben om de site in de lucht te houden, dus nu draaien er 8”, vertelt Michael aan NOS.

Met de hand
De beroepsrijmer vertelt dat de 25.000 rijmwoorden in het woordenboek door een algoritme op rijm gezet zijn, maar Michael heeft ze wél allemaal handmatig gecontroleerd. “De woorden ‘gevel’ en ‘bevel’ schelen maar één letter, maar rijmen niet. Dat heb ik er handmatig uit moeten halen”, vertelt hij. “Verder heb ik er eigenlijk weinig omkijken naar.”

Kortom: ook dit jaar staat Michael – ofwel Mick – weer voor je klaar als het rijmen niet echt wil lukken, zeg maar. Dat rijmt.

Door zelf deze speculaasbrokken te bakken, zorg je voor een heerlijke geur én gesmul tijdens pakjesavond:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: iStock.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien