Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dit jaar vier tot zes keer méér wespen dan normaal

Wie bang is voor die geel-zwarte insecten die kunnen steken: we hebben niet al te best nieuws. Want dit jaar lijken er meer wespen te zijn dan ooit.

Volgens experts zijn er nu al 4 tot 6 keer meer wespen dan normaal. Dat komt met name door het uitzonderlijk langdurige mooie weer.

Advertentie

Hierdoor kunnen wespennesten nu al groeien. Ook is er door de droogte en de warmte veel voedsel beschikbaar voor de wesp. Volgens experts is er sprake van een heuse wespenplaag en moet het ergste nog komen. Zo gaan we zeker vanaf nu al wespen zien, maar in augustus zal er een echte explosie komen.

Het kan alleen nog maar meevallen als het in de zomer flink gaat regenen. Maar laten we wel wezen: het wordt morgen niet opeens ijskoud of regenachtig. Dus bereid je maar voor: want de koninginnen maken zich al klaar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien