Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Wanneer heb jij dit voor het laatst gedaan? Check dit unieke experiment

Wanneer je al jaren een relatie hebt, weet je dat je partner thuis is als je uit je werk komt en wéét je dat je van elkaar houdt. Maar ook dan is het juist heel belangrijk om de tijd voor elkaar te blijven nemen.

Uit ons onderzoek blijkt namelijk dat 41% van de Nederlandse stellen te weinig tijd aan elkaar besteedt. We gaan vaak zo op in onze dagelijkse beslommeringen dat we weleens vergeten wat écht belangrijk is: focus op elkaar, aandacht voor elkaar en daar echt de tijd voor nemen. Voor dit unieke experiment werden vier stellen gevraagd om iets te doen wat ooit heel spannend was, maar er nu meestal bij inschiet… En dat levert mooie inzichten op, zelfs bij het koppel dat al 30 jaar samen is.

Advertentie

De resultaten van De Grote Aandacht Enquête zijn te vinden in Libelle 27 (vanaf 21 juni in de winkel of bestel online).

Benieuwd naar de ervaringen van de stellen? Na het experiment hebben ze allemaal nog een korte video opgenomen waarin ze vertellen wat ze er in korte tijd nou echt van hebben geleerd. Bekijk deze persoonlijke verhalen hier.

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien