Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het verzorgen van planten

Geen groene vingers? Dan is de kans groot dat je planten maar moeilijk in leven houdt. Maar wat zijn nu de meest gemaakte fouten bij het verzorgen van planten?

Het zijn er welgeteld twee.

Advertentie

Te veel water

Er zijn genoeg mensen die een plant kopen, maar ‘m daarna vergeten water te geven. Toch blijkt te véél water geven de meest gemaakte fout te zijn. Dit heb je alleen vaak niet door, omdat het water naar beneden zakt en de bovenste laag als eerst opdroogt. De wortels gaan rotten, waardoor het niet lang duurt voordat de plant doodgaat. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een bloempot met gat onderin. Zet er dan schaaltje onder, zodat het overtollige water weg kan lopen.

Te veel licht

De ene kamerplant houdt van een zonnetje en heeft veel licht nodig, terwijl de andere plant juist in het donker hoort te staan. Check dit goed van tevoren, want het kan het einde zijn van het groen in je huis. Tip: bedenk eerst een plekje waar je de plant wilt zetten. Bekijk of-ie daar veel of weinig licht krijgt en koop basis van die informatie een plant. Dan is de kans groot dat-ie het overleeft.

De kentiapalm is heel onderhoudsvriendelijk, maar tóch gaat het weleens mis. Vanuit het tuincentrum vertelt Libelle’s tuinvlogger Loes waar je op moet letten als je deze tropische plant in huis hebt:


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eigen Huis & Tuin. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien