Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Wat bevat de meeste calorieën: gevulde speculaas of marsepein?

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en dat betekent dat de winkels (en misschien jouw kast) alweer vol liggen met sinterklaassnoepgoed. Wat kun je het beste eten?

Eigenlijk moet je er gewoon van genieten, het is ten slotte maar één keer per jaar Sinterklaas, maar mocht je toch willen weten hoeveel calorieën jouw favoriete snoepgoed bevat, dan hebben we dat voor je op een rijtje gezet.

Advertentie

Verzadigd vet
Want wat is nou beter: een stukje marsepein of een blokje gevulde speculaas? Een stukje marsepein bevat 108 calorieën en een blokje gevulde speculaas 144 calorieën. Daarmee is gevulde speculaas een van de slechtere keuzes wat betreft sintsnoepgoed, alleen chocoladeletters en chocoladekruidnoten bevatten meer verzadigd vet.

Taaitaai
Als je écht op je calorieën wilt letten tijdens de feestdagen dan kun je beter voor taaitaai (62 calorieën) of een handje van die ouderwetse pepernoten (31 kcal) gaan. Haal die taaitaai dus maar alvast in huis (al is een mandarijntje natuurlijk nog steeds het beste, sorry dat moet er bijgezegd worden voor je eigen veiligheid).

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: zo maak je zelf een lekkere (maar niet zo heel verantwoorde) sintsnack:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Gezondheidsnet.nl. Beeld: ANP

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien