Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Vaak moe? Dat kan aan déze onverwachte dingen liggen

Terwijl je netjes 8 uurtjes geslapen hebt, voel jij je de hele dag door ontzettend moe en helpt zelfs koffie niet. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan komt dat misschien wel door déze onverwachte dingen.

Soms heb je gewoon zo’n dag dat je het liefst in je bed blijft liggen. Maar als je het gevoel hebt continu futloos en moe te zijn, is het tijd om eens te kijken hoe dat kan.

Advertentie

Te lang niet eten
Het is geen geheim dat eten de brandstof voor je lichaam is. Als je door de drukte van alledag vaak vergeet om te eten en maaltijden overslaat, kan dit je ontzettend moe en futloos maken. Probeer dus sowieso 3 goede en gebalanceerde maaltijden per dag te eten.

Niet genoeg bewegen
Als je de hele dag stilzit, wordt je lichaam moe. Maar ook je geest kan moe worden door te weinig lichaamsbeweging en frisse lucht. Probeer dus iedere dag minstens een half uur te bewegen. Dit helpt je om fris te blijven en zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt om de dag door te komen.

Te weinig ijzer
Als je vaak moe bent is het slim om eens bloed te laten prikken. Misschien heb je wel een ijzertekort! Door iedere dag ijzerrijke voeding te eten, kun je dit voorkomen. Je vindt ijzer onder andere in bonen, donkergroene bladgroenten en noten.

Een rommelig huis
Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En je raadt het al, een rommelig huis betekent een rommelig hoofd. Psychologieprofessor Sabine Kastner van Princeton University vertelt dat hoe meer voorwerpen er in je gezichtsveld liggen, hoe moeilijker het voor je hersenen is om te focussen. Het resultaat? Een vermoeid gevoel.

Te lang slapen
Te weinig slaap is zeker niet goed, maar te lang in bed liggen kan je ook ontzettend futloos maken. Ook is het zo dat wanneer je te lang slaapt, het ’s avonds moeilijker kan worden om de slaap te vatten. En daar kun je uiteindelijk weer te weinig nachtrust aan overhouden, met wederom een moe gevoel als resultaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow, beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien