Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De mooiste brief: "Heel bijzonder dat zij de Libelles die ik nu lees in haar handen heeft gehad"

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt Ruud hoe Libelle zijn overleden vrouw voor even weer tot leven wekt.

Toen wij in 1975 trouwden, heb ik mijn vrouw Marijke een abonnement op Libelle gegeven. Al die tijd lees ik het blad dus ook, maar uitsluitend tijdens vakanties en met enkele jaren vertraging. Zo ben ik inmiddels beland in 2015. Als Marijke mij hoorde lachen, wilde ze altijd weten wat ik aan het lezen was. Meestal waren het de columns van Wieke en Marijke had aan een paar woorden genoeg om zich de betreffende column te herinneren, waarna we samen lachten. We konden ook veel lol hebben over de rubriek 7 jaar jonger. “Die is pas 45, ik dacht dat ze tien jaar ouder was”, of: “Die ziet er goed uit voor haar leeftijd”. Twee jaar geleden is Marijke overleden en het is voor mij heel bijzonder dat zij de Libelles die ik nu lees in handen heeft gehad. Ik vraag me bij elke bladzijde af wat zij ervan had gevonden. Zo komt ze weer even tot leven.

Advertentie

Ruud Vorstermans

De schrijver krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock.

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien