Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Deze bijzondere expositie over 3 generaties vrouwen in Nederland wil je niet missen

Libelle bestaat dit jaar 85 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum presenteert Museum Kranenburgh samen met ons In The Picture, een tentoonstelling over 3 generaties vrouwen in Nederland.

Speciaal voor het jubileum zijn 3 generaties vrouwen uit heel Nederland gefotografeerd door 3 fotografen – inderdaad: van 3 generaties! Fotografen Patricia Steur (70), Brenda van Leeuwen (47) en Sanne Romeijn (26) portretteerden 12 families, 1 uit elke provincie. Uit de monumentale portretten spreekt de kracht en inspiratie van een familieband.

Advertentie

In The Picture
De foto’s worden aangevuld met een fotoserie van Humberto Tan, waarin hij een ode brengt aan 6 bijzondere Nederlandse vrouwen. In The Picture geeft een intiem inkijkje in de inspiratiebronnen, levens en identiteit van 3 generaties Nederlandse vrouwen. De tentoonstelling is te zien van 8 september tot en met 8 december 2019 in de Tuinzaal van Museum Kranenburgh.

Veranderingen in de afgelopen 85 jaar
In Libelle’s Grote Jubileum Enquête stonden 3 generaties vrouwen centraal en werd onderzocht hoe vrouwen toen en nu in het leven staan. Hoe werd en wordt er gekeken naar ouderschap, werk, seksualiteit en de rolverdeling binnen een relatie? Verging het onze (groot)moeders écht zo anders dan onze dochters nu? In The Picture laat je ontdekken wat er in de loop van 85 jaar is veranderd, of juist niet. De bijzondere vormgeving van de tentoonstelling daagt de bezoekers bovendien uit om prikkelende vragen te beantwoorden en zo een eigen route door de presentatie te bewandelen. En wat is er leuker dan aan het einde van je tentoonstellingsbezoek een foto te maken van de generaties binnen je eigen familie? Zien we je binnenkort ook?

Krijg hier alvast een voorproefje van één van de 3 generaties:

Ingezonden foto’s
We hebben ongelooflijk veel prachtige 3 generaties foto’s binnen gekregen! Heeft jouw foto een plekje aan de muur gekregen? Bekijk de video hieronder. Gaat dit je te snel? Hou dan onze Facebook-pagina in de gaten voor de foto’s (en vergeet je oma/moeder/dochter niet te taggen!)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien