Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Musical 'Lazarus' goed ontvangen door publiek: "Geweldig geacteerd"

Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment Nederland, zag de musical ‘Lazarus’ een paar jaar geleden in Londen. Daarna wist hij: die musical moest naar Nederland komen.

Na anderhalve week try-outs beleefde de David Bowie-musical zondag zijn première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. “Bowie neemt ons allemaal mee op zijn avontuur”, zegt Verlinde tegen BuzzE. Hij heeft ervoor moeten knokken om zo’n artistieke musical in het Nederlandse theater te krijgen, maar is naar eigen zeggen apetrots.

Advertentie

Talenten
De musical is hetzelfde als de shows die eerder al in Londen en New York werden opgevoerd. Stage Entertainment moest daarom mensen casten op de rollen die er al waren. Dat is anders dan hij gewend is, maar volgens hem goed gelukt. “In Nederland hebben we een fantastische club bij elkaar gebracht met de perfecte band. Het is echt een groep overtuigende talenten.” Zo zien we Dragan Bakema, Noortje Herlaar, Holly Mae Brood en voormalig The Voice-kandidaat Shary-An Nivillac in de Nederlandse versie.

Succes
De voorstelling liep in eerste instantie eigenlijk tot en met december, maar werd nu al verlengd tot en met april. Dat het in 2016 Bowies laatste werk was voor hij overleed, is niet de enige reden waarom mensen de musical willen zien. Dat komt volgens Verlinde ook omdat hij er zelf niet meer bij is. Het voegt iets toe, volgens de directeur. “Het heeft een speciale lading. Hij zag het einde natuurlijk wel aankomen, dus het is ook wel een beetje zijn afscheidsstuk, zijn requiem.”

Reacties
Ook bij het publiek wordt de musical goed ontvangen. Albert zegt daar zelf over: “Het maakt echt iets los bij de mensen, sommigen stonden met tranen in hun ogen na afloop nog na te praten.” Ook op Twitter klinken er nu al positieve commentaren.

Andere kijk
Ook niet-Bowie-fans hebben volgens de producent een reden om naar de voorstelling te gaan. “Het theatrale aspect gaat niet over Bowie. Wat betreft vormgeving denk je echt ‘wauw’. Dat is echt theater. Deze voorstelling bewijst dat een musical aan geen enkele regel hoeft te voldoen. Ik wil dan ook dat mensen zich realiseren dat het begrip musical heel breed is.”

Goed nieuws: van Libelle krijg je de servicekosten voor David Bowie’s laatste meesterwerk ter waarde van €7,20 per kaart cadeau! Te zien tot en met 5 april 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam:

Lazarus van David Bowie
Lazarus van David Bowie
vanaf € 36,95
Bestel hier

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: BuzzE, Twitter. Beeld: ANP

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien