Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Angstige hond? 6 natuurlijke middelen die ’m helpen ontspannen

Net als wij, ervaren ook honden van tijd tot tijd stress. Dat is heel normaal. Het enige nadeel is dat zij er niet over kunnen praten en wij ze geen geruststellende woorden kunnen toefluisteren die ze begrijpen. Je hond medicijnen geven tegen de angst is een optie, maar veel hondenliefhebbers gaan liever voor natuurlijke alternatieven. 

Gelukkig zijn die er genoeg. Wij hebben er 6 voor je op een rijtje gezet.

Advertentie

Natuurlijke beloningssnacks
Koop kalmeringssupplementen op natuurlijke basis en gebruik ze als beloningssnack. Bijvoorbeeld vlak voor een stressvolle situatie, zoals een autorit, vuurwerk of een heftige onweersbui. Deze snacks zitten vol kruiden en vitaminen.

CBD olie
Deze natuurlijke olie kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo verlicht het gewrichtspijn, ondersteunt het de darmfunctie en verbetert het de gezondheid van het hart. Voor de beste opname druppel je de olie direct in de bek van je hond, het liefst onder de tong.

Muziek
Uit onderzoek blijkt dat honden in een kennel langer rustig blijven als er muziek op staat. Ze blijven langer liggen en renden minder rond. Soft rock en reggae bleken het meest effectief. Meteen een Spotify-playlist maken?

Speciaal hondenvest
Dit Thundershirt oefent een bepaalde druk uit op het lichaam van je hond. Veel honden worden hier meteen rustig en ontspannen van.

Aromatherapie
Omdat honden een onwijs goed reukvermogen hebben, speelt geur een belangrijke rol in hun omgeving. Met een bepaalde geur kun je de gemoedstoestand van je hond beïnvloeden. Zo zijn er speciale, natuurlijke oliën waarvan de geur honden aan hun moeder doet denken, aan geborgenheid. Dat kalmeert ze vrijwel direct.

Massage en borstelen
Wie zich weleens laat masseren, weet dat er bijna niets zo ontspannend is. Voor je hond geldt hetzelfde. Een massage of borstelkwartiertje kan al wonderen doen. Probeer deze massageborstels eens.

Is douchen niet z’n favoriete bezigheid? Zo houd je je hond tijdens z’n schoonmaakbeurt tóch rustig:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien