Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Nazomer voorbij: het wordt 4 graden koeler dan gemiddeld voor half september

Het is vandaag prima septemberweer met temperaturen rond de 23 graden. Het zonnetje schijnt en dus is het een heerlijke nazomerdag.

Maar het weerbeeld is vanaf morgen heel anders: dan wordt het nat en koel.

Advertentie

Het wordt maandag opeens nog maar 16 tot 18 graden, wat koud is voor de tijd van het jaar. Normaal is het zo half september wel tussen de 18 en 20 graden. Ook gaat het vanaf maandag regenen. Is het dan gedaan met de warmte en kunnen we ons klaar gaan maken voor de herfst – en brrrr, de winter? Nee.

Nog even
Er komt waarschijnlijk nóg een dosis nazomer aan. Volgend weekend kan het zomaar weer lekker warm worden. De wind draait van noord naar zuid en dat betekent dat er warmere lucht onze kant op komt. De droogte lijkt ook aan te houden, wat misschien niet gunstig is voor de natuur, maar wel lekker is voor als je op het terras wilt zitten of een wandeling wilt maken. Het heeft dit jaar sowieso nog weinig geregend. Het landelijk gemiddelde neerslagtekort is momenteel 200 millimeter.

En voor iedereen die wel zin heeft in donkere dagen en knus bij het haardvuur zitten: vanaf morgen zijn het nog maar 100 dagen tot kerst.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien