Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Nederland slaakt een zucht van verlichting tijdens heftige storm

Hitte, hitte en nog eens hitte is wat afgelopen dagen de klok sloeg. Maar vannacht kregen verschillende plaatsen in Nederland een welverdiende pauze. Storm, regen, onweer en bliksem koelden de boel af.

En dat ging er soms heftig aan toe.

Advertentie

Heftige storm

Helga van Leur liet in Op1 al weten dat het Nederlandse klimaat verandert. We zouden zelfs de kant op gaan van Frankrijk met ons weer. En je weet wat dat betekent: een warmer klimaat brengt ook heftige stormen met zich mee. Na regen komt zonneschijn, maar dus ook andersom!

‘Moordend tempo’

Het was de heetste 11 augustus ooit gemeten, maar dinsdagavond sloeg dat om. Toen ontstonden er in het midden, oosten en zuidoosten van het land verschillende heftige regen- en onweersbuien. Volgens Weerplaza ontstonden die in ‘moordend tempo’. In no-time verdween de strakblauwe lucht en werd deze gevuld met donkere donderwolken.

Enthousiast

Twitteraars uit verschillende steden gingen los. Sommigen smeekten wanhopig om een spetter regen voor een klein beetje verkoeling. Anderen lieten enthousiast beelden zien van de storm. Teksten zoals ‘Héérlijk’ en ‘de tuin juicht’ kwamen langs, gepaard met beelden van de storm.

Wateroverlast en schade

Wel ging het er op sommige plekken nogal heftig aan toe. Hagel, regen en heftige windhozen richtten behoorlijk wat schade aan en zorgden voor wateroverlast. Twitteraars delen dan ook vol verbazing beelden van de storm. Het ziet er heftig uit, maar één ding is zeker: het biedt in ieder geval verkoeling.

Voor de één is een storm spannend, mooi of lekker verkoelend. Maar voor Gerdien blijft het spannend. Zij overleefde een blikseminslag. Bekijk hier haar verhaal. 

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: iStock.

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien