Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Déze Nederlandse stad is de beste stad ter wereld om te fietsen

Wij Nederlanders nemen natuurlijk zo vaak mogelijk de fiets. Door weer en wind fietsen we naar kantoor, school of de stad. En dat blijkt vooral in deze Nederlandse stad goed te kunnen.

Fietsverzekeraar Coya deed onderzoek naar fietsen over de hele wereld en daaruit blijkt dat Utrecht zich beste fietsstad van de wereld mag noemen. Het onderzoek was in eerste instantie bedoeld om erachter te komen in welke stad de meeste fietsen gestolen worden, maar werd een analyse van de omstandigheden voor fietsers over de hele wereld.

Advertentie

Gegevens
Om erachter te komen welke stad de beste stad is voor fietsers werden gegevens over de veiligheid, infrastructuur, fietsdelen en evenementen van 50 Duitse en 90 internationale steden met elkaar vergeleken. Uit al deze gegevens bleek dat Utrecht de beste stad is voor fietsers. Dat is best een prestatie met steden in China, Nieuw-Zeeland en Canada als concurrentie. Na Utrecht werden Munster en Antwerpen gekozen als beste fietssteden.

Gestolen fietsen
Uit de resultaten blijkt dat het gebruik van de fiets in Utrecht hoog is, dat Utrecht een goed klimaat heeft om te fietsen (daar denken wij misschien soms anders over), en dat het goed gesteld is met de veiligheid en infrastructuur. Het bedrijf onderzocht ook waar de minste fietsen gestolen worden. In dat rijtje kwam Utrecht helaas niet in de top 10 terecht, maar kwam Singapore het beste uit de test.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Coya.com. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien