Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom je je beter niet in kunt smeren voor je in de auto stapt

Niet in de directe zon, elke 2 uur insmeren en na het zwemmen ook weer smeren, smeren, smeren: we zijn inmiddels goed op de hoogte van de richtlijnen, maar er worden ook steeds weer nieuwe ontdekkingen gedaan.

Smeer jij je voor je het huis uitgaat altijd netjes in? Dat lijkt het juiste, maar toch raadt Ford aan om niet met zonnebrand op je handen, benen en armen achter het stuur te stappen. De chemicaliën in deze lotions kunnen ervoor zorgen dat het stuur en andere onderdelen eerder slijten.

Advertentie

Interieur
Handcremè, desinfecterende gel, zonnebrand en anti-insectensprays zijn vaak schadelijk voor het interieur van de auto. Dat vertelt een woordvoerder van de Britse tak van Ford. “Wanneer het honderden en soms zelfs duizenden keren per jaar in aanraking komt met bepaalde oppervlakken kan het problemen veroorzaken”, zegt hij daarover. Het gaat dan niet alleen om het stuur, maar ook om bijvoorbeeld de (leren) bekleding van de stoelen die in aanraking komen met zonnebrand op schouders en benen.

Warm weer
Zonnebrandcrèmes met een hoge beschermingsfactor kunnen veel titaniumoxide bevatten. Deze stof kan schadelijk zijn doordat het vooral bij warm weer reageert op kunststof en oliën in leer. Je kunt het insmeren dus beter uitstellen tot je op je bestemming bent aangekomen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock.

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien