Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom je je beter niet in kunt smeren voor je in de auto stapt

Niet in de directe zon, elke 2 uur insmeren en na het zwemmen ook weer smeren, smeren, smeren: we zijn inmiddels goed op de hoogte van de richtlijnen, maar er worden ook steeds weer nieuwe ontdekkingen gedaan.

Smeer jij je voor je het huis uitgaat altijd netjes in? Dat lijkt het juiste, maar toch raadt Ford aan om niet met zonnebrand op je handen, benen en armen achter het stuur te stappen. De chemicaliën in deze lotions kunnen ervoor zorgen dat het stuur en andere onderdelen eerder slijten.

Advertentie

Interieur
Handcremè, desinfecterende gel, zonnebrand en anti-insectensprays zijn vaak schadelijk voor het interieur van de auto. Dat vertelt een woordvoerder van de Britse tak van Ford. “Wanneer het honderden en soms zelfs duizenden keren per jaar in aanraking komt met bepaalde oppervlakken kan het problemen veroorzaken”, zegt hij daarover. Het gaat dan niet alleen om het stuur, maar ook om bijvoorbeeld de (leren) bekleding van de stoelen die in aanraking komen met zonnebrand op schouders en benen.

Warm weer
Zonnebrandcrèmes met een hoge beschermingsfactor kunnen veel titaniumoxide bevatten. Deze stof kan schadelijk zijn doordat het vooral bij warm weer reageert op kunststof en oliën in leer. Je kunt het insmeren dus beter uitstellen tot je op je bestemming bent aangekomen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock.

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien