Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Waarom je beter niet te vaak pantoffels kunt dragen

Wanneer je vanuit huis werkt, is het heel verleidelijk om de hele dag op je pantoffels rond te lopen. Toch kun je dit volgens een podoloog maar beter niet te vaak doen.

Je weet vast al wel dat slippers niet zo goed zijn voor je voeten, maar aangezien de zomer voorbij is en we veel vanuit huis werken, waarschuwt een podoloog nu voor de pantoffel.

Advertentie

Klachten

Het is belangrijk om goed schoeisel te dragen, want door gebrek aan goede ondersteuning kun je jezelf onbewust een verkeerde loophouding aanleren. Dit leidt vroeg of laat tot klachten aan je voeten, rug of gewrichten. Pantoffels zitten vaak heel lekker, omdat ze een zachte stof hebben. Toch zijn de meeste exemplaren heel slecht voor je voeten.

Onvoldoende ondersteuning

Dit komt doordat pantoffels vaak geen goed voetbed hebben. Hierdoor krijgen je voeten onvoldoende ondersteuning. Het gevolg? Je zakt door op je voeten, waardoor je last kunt krijgen van je knieën en voetzolen. Bovendien zorgt een goed voetbed voor een betere bloedsomloop van je lichaam. Wanneer je wel de hele dag op pantoffels loopt, is dus belangrijk om je pantoffels goed te checken.

Goede pantoffels

Gelukkig zijn er ook goede pantoffels. Deze hebben een zacht, isolerend en comfortabel zool. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het op en neer glijden van je voet. Volgens podoloog Jacqueline Sutera kan het dragen van ondersteunende pantoffels zelfs een manier zijn om rug-, knie- en heuppijn te verminderen. “Voeten vormen namelijk de basis van je lichaam. Door in plaats van blote voeten, ondersteunende pantoffels te dragen, kun je schade aan de vetkussentjes onder de bal van je voet en hiel voorkomen.”

Help je vermoeide voeten een handje en geef ze op deze manier meteen verlichting:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Well+Good. Beeld: iStock

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien