Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Geen herfst, maar lente: weer een nieuw warmterecord in november

Het is misschien herfst, maar met de zon die schijnt voelt het als lente. Met woensdag mogelijk 17 graden Celsius in Limburg lijkt het erop dat we weer een warmterecord gaan verbreken.

De hoogste temperatuur op 18 november ooit gemeten was 14,5 graden Celsius in 2015. Grote kans dat we dat record woensdag gaan verbreken.

Advertentie

Lente

Rond het middaguur schijnt namelijk overal in Nederland de zon. In het noorden wordt het ‘slechts’ 13 graden worden, maar in Limburg loopt de temperatuur op tot maar liefst 17 graden. En dat is erg warm voor de tijd van het jaar. Door de zon en de warme temperatuur lijkt het wel lente.

Toch is het niet heel bijzonder dat we een dagrecord gaan verbreken vandaag. “Het wordt dan de elfde keer dit jaar dat we een bestaand dagrecord verbreken”, legt Maurice Middendorp van Buienradar uit aan RTL Nieuws. Dit is iedere keer nog een hitterecord geweest. “We hebben dit jaar nog geen kouderecord gehad.”

Steeds kouder

De temperatuur is redelijk warm, maar er waait wel een windje. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig. Eind van de middag wordt het in het westen bewolkt.

Eind van de week wordt het wel een stuk kouder. Donderdag is een soort overgangsdag en liggen de temperaturen rond de 10 graden. Ook is er kans op regen en zware windstoten. Vanaf vrijdag wordt het echt een stuk kouder. Het wordt dan niet warmer dan 7 of 8 graden Celsius.

Ideaal weer om te tuinieren. Ook in de winter een fleurige tuin? Dan mag de winterjasmijn niet ontbreken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Buienradar, RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien