Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

22 oktober tijdelijk én exclusief op Libelle: het eerste hoofdstuk van de nieuwe Hendrik Groen

Zet ‘m in je agenda want vanaf 22 oktober (12 uur) lees je exclusief op Libelle Premium het eerste hoofdstuk van de nieuwe Hendrik Groen: Opgewekt naar de eindstreep. Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar.  

Hendrik Groen publiceerde eerder al twee dagboeken: Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is. Beide werden een groot succes: de vertaalrechten zijn zelfs verkocht aan 36 landen, ook kregen allebei de NS Publieks- prijs en werden beide dagboeken bewerkt voor tv en theater.

Advertentie

Nu volgt het 3e en tevens laatste dagboek van Hendrik Groen. Op Libelle krijg je van donderdag 22 oktober om 12:00 tot en met zondag 25 oktober tijdelijk toegang om alvast het eerste hoofdstuk te lezen. Je hebt 96 uur toegang tot dit hoofdstuk.

Opgewekt naar de eindstreep. Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar

Vanwege de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam- Noord is Hendrik Groen overgeplaatst naar Bergen aan Zee. De Oud-Maar-Niet-Dood-club is uit elkaar gevallen. Af en toe is er een Omanido-reünie waarbij het ouderwets gezellig wordt en de drank ruimhartig vloeit, maar verder is er niet veel meer om naar uit te kijken. Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert het nodige gestuntel op. Hij besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden in een poging weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. En anders kan hij in ieder geval nog eens nalezen wat hij allemaal vergeten is.

Het leven wordt er niet aangenamer op als ook in Bergen aan Zee het coronavirus alles op zijn kop zet. En helaas is er geen Evert meer om foute grappen te maken, al doet de voorheen zo brave Hendrik zijn best om zijn vriend hierin te evenaren. Gelukkig heeft hij nog 3 trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden: Leonie (88), Frida (10) en Juffrouw Jansen (4). Die laatste is zijn hond, het afscheidscadeau van Evert. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep

Hier lees je het eerste hoofdstuk van Hendrik Groen *Klik!*>

Hoera! Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar. Stem jij ons naar de overwinning? Je stemt hier en maakt tevens kans op mooie prijzen.

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien