Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Joie de Vivre: met de nieuwe Libelle haal je Frankrijk in huis

De gloednieuwe Libelle staat helemaal in het teken van Joie de Vivre. Zo vertellen we alle beautygeheimen van Françaises, spraken we met vier vrouwen over hoe zij ware liefde vonden via een tv-programma én we delen de lekkerste recepten uit de Franse keuken.

Maar er is natuurlijk nog heel veel meer, zoals:

Advertentie

  • Jaap Jongbloed over de liefde
  • Binnenkijken bij Chambres d’hôtes in Limburg
  • On y va: de leukste picknickplekjes in de buurt
  • De dag nadat…mijn man weer thuiskwam na een beroerte
  • Verfijnde zomermode
  • 20 vragen aan Eva Crutzen

Vanaf nú in de winkels, of bestel Libelle 34 online en het nummer wordt gratis bij je thuisbezorgd. Liever elke week de nieuwste editie op de mat? Trakteer jezelf dan op een Libelle-abonnement.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 tips die kunnen helpen tegen brandend maagzuur

Tot wel 1 op de 5 Nederlanders heeft er weleens last van: oprispingen, boeren en een branderig gevoel achter het borstbeen. Oftewel: brandend maagzuur. Met deze tips ga je de strijd aan met dit nare gevoel. 
Libelle samen met Losecosan

Wat is brandend maagzuur?

Onze maag gebruikt zuur om voedsel te verteren en bacteriën te doden. In de maagwand zitten speciale cellen die dit zuur produceren. Overtollig maagzuur ontstaat door teveel cellen die dit zuur produceren. En juist dat overtollige maagzuur geeft een branderig gevoel in je maag en slokdarm. Overtollige maagzuur kan ook omhoog komen in de slokdarm, zeker als het ‘klepje’ tussen de slokdarm en maag niet goed functioneert.

Advertentie

Wat kun je doen?

Vaak denkt men: het gaat vanzelf wel weer over. Maar als je last van hebt van terugkerend brandend maagzuur doe je er goed aan om deze tips eens toe te passen. En als de tips niet helpen, kun je Losecosan proberen.

Tip 1: vermijd strakke kleding

Het klinkt misschien als een open deur, maar een broek of top die knellen rondom je buik en maag kunnen brandend maagzuur veroorzaken. Trek die comfy trui en legging dus maar uit de kast, dan heb je in ieder geval geen drukkend gevoel op je maag.

Tip 2: Gember

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt als remedie tegen maagzuur. Het vermindert misselijkheid, dus kan het ook helpen tegen maagzuur. Je kunt in dit geval het beste gemberthee drinken. Ginger ale is niet zo slim, want hier zit koolzuur in dat het maagzuur kan versterken.

Tip 3: Rechtop

Wist je dat je houding kan bijdragen aan brandend maagzuur? Als je rechtop staat leg je minder druk op de onderste sluitspieren van je slokdarm en zo kan je voorkomen dat je maagzuur in je slokdarm naar boven komt. Extra tip: als je ’s nachts last hebt van brandend maagzuur, kun je het beste een kussen onder je romp leggen. Door je hoofd en bovenlichaam hoger te houden dan je onderlichaam, kan de pijn langzaam weggaan.

Tip 4: Geen koolzuur en koffie

Als je vaker last hebt van brandend maagzuur, kun je koolzuurhoudende dranken beter links laten liggen. Ook je bakkie koffie kun je beter even overslaan, omdat daar ook zuren in zitten. Toch zin in koffie? Kies dan voor decafé, dat heeft een lagere zuurgraad.

Tip 5: Losecosan

Als je last hebt van terugkerend brandend maagzuur, zoals bijvoorbeeld midden in de nacht, kun je Loseocan* proberen. Losecosan verlicht brandend maagzuur tot wel 24 uur lang met één tablet. Het remt de maagzuurproductie bij de bron en voorkomt op die manier dat je last krijgt van brandend maagzuur, wanneer je lekker ligt te slapen bijvoorbeeld. Bij lichte klachten, bijvoorbeeld na het eten, zou je eerst een maagzuurbinder kunnen proberen, zoals Rennie**.  Maagzuurbinders werken vaak sneller, maar uiteindelijk maar een maximaal aantal uren.

Verlichting

Door de overtollige maagzuurproductie bij de bron te remmen, verlicht Losecosan klachten tot wel 24 uur lang, met maar één tablet. De tabletten zijn gemakkelijk door te slikken met een glas water maar kunnen ook opgelost worden in niet-bruisend water of vruchtensap. Wil je kans maken op een dinerbon t.w.v. € 100,-? Doe dan mee aan de enquête op Losecosan.nl.

* Losecosan® 20mg kan niet in combinatie met alle medicijnen gebruikt worden.
** Lees voor gebruik de bijsluiter. 

KOAG/KAG-nr. 80-0221-6519

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry openhartig over alle media-aandacht rondom de 'Megxit'

Vorige week bevestigde Buckingham Palace dat Harry en Meghan ‘niet meer zouden terugkeren als werkende leden van de koninklijke familie’. Tijdens de bekende carpool karaoke vertelt de prins aan vriend en talkshowhost James Corden over deze keuze. 

De Britse mannen zijn al langere tijd bevriend met elkaar. Zo was James Corden ook een van de gasten tijdens het huwelijk van Harry en Meghan in 2018. Tijdens het interview worden dan ook een hoop grappen gemaakt.

Advertentie

Een rappende prins

De twee heren rijden in een Engelse dubbeldekker door Los Angeles, volledig coronaproof. Hoewel er geen echte carpool karaoke kan plaatsvinden, probeert de prins wel wat te rappen op het themalied The Fresh Prince of Bel-Air. Verder spreken de mannen nog over hoe het Harry in de Verenigde Staten bevalt, zijn werkzaamheden nu en de stap terug van de koninklijke familie. Tussendoor laat James Harry wat bekende plekken in Hollywood zien. Maar er is uiteraard ook ruimte voor een serieus en persoonlijk gesprek.

Giftig

Wanneer James over het vertrek van Harry en Meghan uit de Britse koninklijke familie begint, probeert de prins het wat te verduidelijken. “Het was meer een stap terug dan een vertrek”, legt hij uit. “Het was een erg heftige omgeving, zoals veel mensen wel hebben gezien. We weten allemaal hoe intens de Britse pers kan zijn en dat was funest voor mijn mentale gezondheid. Ik had zoiets van: ‘Dit is giftig.’ Dus ik deed wat elke man en vader zou doen en dacht: ‘Ik moet mijn gezin hier weghalen.”’

Nooit weggelopen

Daarna benadrukt hij dat ze nóóit wegliepen. “Wat mij betreft, en welke beslissingen er ook aan de andere kant worden genomen, ik zal nooit weglopen. Ik zal altijd bijdragen. Maar mijn leven is een openbare dienst. Dus waar ter wereld ik ook ben, het zal hetzelfde zijn.”

Bekijk hieronder de ‘carpool karaoke’ van James Corden en prins Harry:

Dit is hoe het verder gaat met Harry en Meghan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Huffpost. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Horecadebat bij 'Op1' ontketent pittige discussie onder kijkers

Johan de Vos van Koninklijke Horeca Nederland wil de terrassen openen op 2 maart. Of het nou mag of niet. Bij Op1 gaat hij hierover in gesprek. En dat horecadebat maakt de tongen los onder de kijkers. 

Sinds het weekend van 20 februari is het heerlijk lenteweer in Nederland. En dat zorgde voor overvolle parken. In sommige steden leidde dat zelfs tot illegale feesten. En dat schoot bij veel horecaondernemers in het verkeerde keelgat. Terwijl hun zaken al maanden gesloten zijn, wordt er buiten uitgebreid geborreld. En dat terwijl de horeca juist een veilig alternatief kan bieden, met de nodige afstand en triage.

Advertentie

Veilig

Veel horecaondernemers zijn het dan ook niet langer eens met de sluiting van de horeca en hebben besloten om op 2 maart de terrassen weer te openen. Illegaal of niet. Horecaondernemer Johan de Vos is één van die ondernemers die zijn zaken weer zal openen. “Dit kan ook verantwoord”, zegt hij over de beelden van feestende jongeren in parken. “Als horeca moet je hier iets tegen doen omdat je de mogelijkheid hebt om dit te faciliteren in de buitenlucht. Op afstand en veilig.” De Vos vertegenwoordigt 65 afdelingen binnen de Koninklijke Horeca Nederland en gokt dat duizenden kroegbazen hem dan ook zullen volgen in zijn besluit.

Bedenkingen

Restauranteigenaar Johanneke van Iwaarden heeft haar bedenkingen bij het plan. Ze wil dolgraag weer gasten verwelkomen, maar is niet voor het openen van haar terras terwijl dat nog niet mag. “De vraag is of het tegen je kan keren”, zegt ze tijdens het horecadebat in Op1. Toch laat ze wel weten dat ze de actie ‘volledig begrijpt’. “Het is veel veiliger als de terrassen opengaan”, zegt ze dan ook. “Maar we willen niet oproepen tot illegaliteit. We willen ook aan tafel blijven zitten met het kabinet.”

Horecadebat

Het horecadebat roept de nodige reacties op op Twitter. Kijkers laten massaal hun mening over het onderwerp horen. Zo vinden sommigen dat de horeca zich gedraagt als een ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en dat ze zichzelf zo ‘zielig’ vinden. Anderen zeggen juist dat ze de wanhoop van de horeca heel goed begrijpen en helemaal achter de actie staan.


Of je nou het terras of het park bezoekt: het is altijd goed om te weten dat je symptoomvrij bent. Maar hoe herken je het verschil tussen corona- en hooikoortssympotomen? Nou, zo:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Twitter. Beeld: Op1. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Babynieuws: Kim Kötter bevallen van derde zoontje

Hoera, wat een leuk babynieuws! Kim Kötter (38) en haar man Jaap Reesema (36) zijn voor de derde keer ouders geworden. Dit nieuws maken ze op Instagram bekend meteen zoet kiekje van hun pasgeboren zoontje. 

Het kleine mannetje heeft de naam Ted Siewertsz van Reesema gekregen.

Advertentie

Droom

“Eindelijk is hij daar! Op 23 februari om 22.06u is onze jongste zoon geboren”, schrijft Kim bij een prachtige foto van de kleine Ted. “Onze droom is uitgekomen. 3 gezonde zoons. Muck en Youp zijn de meest trotse broers op aarde.” De baby lag lange tijd in een stuitligging, wat extra zorgen met zich meebracht voor de bevalling. Gelukkig is alles goed gegaan.

Een wonder

De zwangerschap kwam voor zowel de voormalige Miss Nederland als haar grote liefde Jaap, totaal onverwacht. Mick en Youp kwamen namelijk allebei ter wereld met behulp van ivf. “Mijn ouders, schoonouders en mijn hele familie hadden het allemaal niet aan zien komen. Ze dachten allemaal dat het om iemand anders ging, maar het is geen grapje: het gaat echt om ons. En ik vind het echt zó fijn dat het out in the open is en ik gewoon mijn buik kan laten gaan. Iedereen mag het weten: we krijgen een baby!”, vertelde de trotse ouders na de bekendmaking van de zwangerschap in Kims vlog.

Intens verliefd

Dat is ook precies de reden dat het mannetje de naam ‘Ted’ heeft gekregen. “Een wonder! En dat is direct de betekenis van zijn naam”, schrijft Kim op Instagram. Officieel betekent deze naam namelijk godsgeschenk. “We zijn intens verliefd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIM KÖTTER (@kimkotter)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Muck, Youp en Ted (@muckyoupted)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Instagram. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien