Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Handig: dít kun je allemaal nog meer in je vaatwasser doen

Vieze borden, bestek, pannen en keukengerei; veel meer dan ‘de vaat’ stoppen we vaak niet in een vaatwasser.

Maar wist je dat je met een vaatwasser nog véél meer kunt schoonmaken?

Advertentie

Diepvries
Is je diepvries weer toe aan een grote schoonmaakbeurt? De planken, rekjes én groentelades kunnen gewoon, hoppa, in de afwasmachine.

Badkamerspulletjes
Je lenzenbakje, nagelknipper, tandenborstelhouder, haarborstels en kammen; allemaal spullen die je vaak over het hoofd ziet tijdens het schoonmaken. Gelukkig kun je deze gewoon in de vaatwasser laten mee draaien. De tandenborstelhouder, borstel en kam mogen tussen je glazen in het bovenste rek, het lenzendoosje en de nagelknipper kunnen in de bestekbak.

Plastic speelgoed
Kinderen willen nog weleens aan hun speelgoed sabbelen en het belandt regelmatig op de grond. Speelgoed schoonmaken is dus absoluut geen overbodige luxe. Plastic speelgoed wordt weer brandschoon tussen de glazen in het bovenste rek van je vaatwasser. Heb je ook kleine onderdeeltjes, zoals Lego? Doe die dan in een waszakje.

Schoenen
Leren schoenen kun je beter niet in de vaatwasser zetten, maar wist je dat teenslippers, regenlaarzen en canvas sneakers gewoon in de vaatwasser mogen? Oh, en nog eentje in de categorie kleren: petten komen ook vlekkeloos uit je afwasmachine, zónder hun vorm te verliezen.

Huishouden
De stoffer-en-blik, afwasborstels, afzuigkapfilters, pannendragers, een gebruikt vaatdoekje: het kan allemaal in de vaatwasser. Je doet er goed aan om pannendragers en de afzuigkapfilters op het heetste programma te wassen. Een vaatdoekje moet met een programma draaien dat boven de 60 graden is en de stoffer-en-blik en afwasborstels mogen gewoon mee met een reguliere vaatbeurt.

Eten
Ja, je leest het goed. Zelfs eten kan in de vaatwasser. Moet je bijvoorbeeld heel veel aardappels koken? Stal ze uit op het bovenste rek, zet alleen het spoelprogramma aan en ze komen er zonder zand en kookklaar uit. Wel belangrijk: gebruik géén vaatwastablet of glansspoelmiddel.

Niet in de vaatwasser
Er zijn dus heel veel dingen die in de vaatwasser kunnen, maar er zijn ook een paar keukenproducten die je beter met de hand kunt afwassen. Houten keukengerei zoals snijplanken en pollepels, thermobekers, tafelzilver, goede snijmessen en kristallen glazen zijn worden blijer van een handsopje.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Radar. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien