Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

NS Libelle Toer: 5 tips voor een dagje Haarlem

Vanwege de grachten, de bijzondere conceptwinkels en knusse straatjes noemen ze Haarlem ook wel ‘klein-Mokum’. Vol met historische gebouwen, mooie pleintjes en heel veel gezelligheid beleef je hier gegarandeerd een leuk dagje uit. 

Advertentie
Libelle samen met NS

Hebbendingen
Unieke woonaccessoires, exclusieve kleding en zelfs verse sapjes: OU. Boutique heeft een bijzonder assortiment dat niet in elke winkel­straat te vinden is. OU. Boutique, Kruisstraat 40, Ou-amsterdam.com.

Hofjesstad
Haarlem is ook een hofjesstad. Twintig verborgen groene hofjes bevinden zich nét buiten het centrum. Elk hofje heeft zijn ei­gen verhaal. Bezoek ze zelfstan­dig of met een gids, per step of fiets. Haarlemshofjes.nl. Leuk weetje, elke avond tussen 9.00 en 9.30 uur is het gezellige geklingel van de klokken van de Grote Kerk te horen, ook wel ‘Damiaatjes’ genoemd. Vroeger was dit het tijdstip waarop de stadspoorten werden gesloten.

Even buurten
In Haarlem barst het van de leuke buurten en straatjes. De gezellige Vijfhoek is de Jor­daan van Haarlem. Dit buurtje kenmerkt zich door de wirwar van nauwe, pittoreske straatjes, steegjes, gangetjes en hofjes. De Gouden Straatjes zijn zes unieke straatjes rondom de Grote Markt. Hier zitten vele conceptstores, ambachtelijke werkplaatsen en vintageshops.

Haarlem

(H)eerlijk
Bij een dagje uit hoort ook een lekker hapje eten. Bij restaurant Aangenaam is het motto: goed voor mens, dier en milieu. Ze gebruiken zoveel mogelijk fair trade producten en biologische ingrediënten en er wordt gekookt op groene stroom. Aange­naam, Kleine Houtstraat 105, aangenaametenendrinken.nl.

Gezellige markten
In Haarlem hebben ze ontzettend leuke markten in het hartje centrum. Een bezoekje brengen aan een van de markten is zeker de moeite waard. Zo is er op maandag Botermarkt met de leukste tweedehands spulletjes, op zaterdag de grote markt en de Botermarkt vol met biologische producten.

Samen op pad
‘Haarlem is een heel charmante stad. We komen zeker een keer terug!’ Ab (66) en Ada (62) zijn al 41 jaar getrouwd. Ze gaan regelmatig samen met de trein op pad. ‘Het is ook goed voor je relatie, om samen iets te bezoeken.’

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

NS Libelle Toer 

Meer inspiratie?

NS libelle toer; de leukste kerstmarkten
5 tips voor een leuke winterdag in Groningen
5x sintshoppen in de leukste steden
NS Libelle Toer: sfeervol shoppen in Zwolle
NS Libelle Toer: dwaal door de straatjes van bruisend Den Bosch
NS Libelle Toer: winkels, kunst en heerlijk happen in Maastricht
NS Libelle Toer: op safari in eigen land
NS Libelle Toer: doe inspiratie op tijdens Dutch Design Week

Lekker makkelijk met de trein
Niets zo relaxed als een dagje stadten of kerstmarkten bezoeken met de trein. Je komt altijd in het centrum van de stad aan, je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren, je kunt onderweg een boekje lezen, je mag een glaasje glühwein meer drinken en wie weet ontmoet je nog eens iemand?
Kijk voor inspiratie en mooie aanbiedingen voor een dagje er op uit op ns.nl/spoordeelwinkel

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien