Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

NS Libelle Toer: winkels, kunst en heerlijk happen in Maastricht

Winkelen, kunst, lekker eten en drinken en slenteren door heerlijke wijkjes: in bourgondisch Maastricht kan het allemaal. Wij zetten onze tips voor een geweldige dag (of maak er een weekendje van!) Maastricht voor je op een rij.

Libelle samen met NS

Advertentie

Bruisende stad
Maastricht heeft veel verschillende wijken. Wat zijn de leukste?
• In Wyck barst het van de knusse boetieks en exclusieve speciaalzaakjes.
• Het Jekerkwartier is de perfecte plek om op adem te komen en te genieten van kunst.
• Dwaal door de historische, smalle straatjes die uitkomen op het romantische Onze Lieve Vrouweplein in het Stokstraatkwartier.
• De wijk Sint Pieter ligt in het zuiden van de stad. Van hieruit kun je makkelijk een uitstapje maken naar de Sint Pietersberg.

Geniet van delicatessen
Vijgenjam, hazelnootmosterd, truffelmayonaise: voor heerlijke delicatessen is Adriaan de Smaakmaker het juiste adres. Alles wordt op ambachtelijke wijze bereid met alleen natuurlijke ingrediënten. Adriaan de Smaakmaker, Sint Pieterstraat 36, Maastricht, adriaandesmaakmaker.nl.

Boekentempel
In de zevenhonderd jaar oude Dominicanenkerk zit boekhandel Dominicanen. Struin langs de hoge kasten vol boeken of geniet van een cappuccino in het oude priesterkantoor. Dominicanenkerk, Dominicanerplein 1, Maastricht. libris.nl/dominicanen.nl.

Zeg het met bloemen
Voor prachtige bloemwerken en weelderige bloemstukken is Baccara een goed adres. Ze hebben er ook veel mooie woonaccessoires. Baccara, Sint Pieterstraat 2, Maastricht, baccarabloemsierkunst.nl.

Gebrande koffiebonen
In de Wolfstraat ruik je de vers gebrande koffiebonen al. Bij Maison Blanche Dael hebben ze al meer dan honderd jaar passie voor koffie. Neem een kijkje in het atelier en proef de heerlijke specialiteiten. Maison Blanche Dael,Wolfstraat 28, Maastricht, blanchedael.nl.

voorpui_blanche_dael

Datum opname : 15-04-2007 Digitaalnummer : Vesteda Maastricht Analoog nummer: DIGITAAL nikon D2X Fotoproductie / Hugo F o t o g r a f i e© Opdrachtgever : Vesteda / Zuiderlicht Contactpersoon : André en Peggy Plaats : Maastricht / Wearachtig/ architectuur interieur / park / stad / reportage / romain / even / wonen / villa's / exterieur / natuur / stadspark / wal / terras / Straatleven.

Friandises Chocolatier
Een bezoekje aan Maastricht is niet compleet zonder een doosje bonbons van Friandises.  In de vitrines van Friandises liggen de lekkerste bonbons en chocolaatjes in alle soorten, maten en smaken. Wyker Brugstraat 55, Maastricht.

Lekker lunchen
Lunchtopper in de wijk Wyck is café Zondag. Op de menukaart staat de quote ‘Lekkerder kunnen we het niet maken’. Helemaal waar. Tip: de panini zachte geitenkaas. Café Zondag, Wijckerbrugstraat 42, Maastricht, cafezondag.nl.

Maastricht = wafel
Een bezoekje aan Maastricht is niet compleet zonder een wafel gegeten te hebben. Bij Pinky hebben ze echte Luikse wafels. Aanrader! Bestrooid met poedersuiker of besprenkeld met donkere chocolade. Een dot slagroom maakt ‘m nóg lekkerder. Vrijthof 1 en Onze Lieve Vrouweplein 1, Maastricht, pinkystores.com.

Samen op pad
Wil je weten hoe zo’n dagje Maastricht eruit kan zien? Els Maas en haar man Henny Bastiaansen gingen op pad.

logo-nslibelle-toerkopie
 

Lekker makkelijk met de trein
Niets zo relaxed als een dagje stadten of kerstmarkten bezoeken met de trein. Je komt altijd in het centrum van de stad aan, je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren, je kunt onderweg een boekje lezen, je mag een glaasje glühwein meer drinken en wie weet ontmoet je nog eens iemand?Kijk voor inspiratie en mooie aanbiedingen voor een dagje er op uit op ns.nl/spoordeelwinkel

Meer inspiratie?

NS Libelle Toer; de leukste kerstmarkten
5 tips voor een leuke winterdag in Groningen
NS Libelle Toer: sfeervol shoppen in Zwolle
NS Libelle Toer: 6 tips voor een dagje Haarlem
NS Libelle Toer: dwaal door de straatjes van bruisend Den Bosch
NS Libelle Toer: op safari in eigen land
NS Libelle Toer: doe inspiratie op tijdens Dutch Design Week

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien