Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

NS Libelle Toer: op safari in eigen land

Zin in avontuur? Trek de wandelschoenen aan en ga op safari in eigen land. Uitgestrekte heidevelden, dichtbegroeide bossen of waterige moeraslanden: de Nederlandse natuur kan prachtig en imposant zijn. Wij zetten de prachtigste plekken voor je op een rij.

Libelle samen met NS

Advertentie

Ontwakende natuur
Het is een absolute aanrader om voor dag en dauw je bed uit te gaan voor een wandeling in de Oostvaardersplassen en de ontwakende natuur in alle rust te ontdekken. De graslanden en moerasgebieden vormen de verblijfplaatsen van tientallen zeldzame (water)vogels (vergeet je verrekijker niet!). Ook een ontmoeting met wilde paarden, runderen en edelherten is niet uitgesloten. Houd je meer van fietsen? Neem dan een gratis witte fiets mee, die op verschillende plekken in het park beschikbaar zijn. Het Buitencentrum met een weids uitzicht over de plassen is een uitstekende locatie om heerlijk tot rust te komen met een kopje koffie.

Veluwse miniwoestijn
In het hart van de Veluwe ligt het Kootwijkerzand. Een prachtig open gebied van heidevelden en zandverstuivingen. Deze verdwaalde woestijn heeft een rijke flora en fauna en kent extreme temperatuurverschillen. Struin door het bos, loop over brede lanen met oude beuken of ga op zoek naar sporen van het geheime leven van de nachtdieren. Neem ook zeker een kijkje op de twaalf meter hoge uitkijktoren voor een mooi vergezicht over de Veluwe.

Op zoek naar wild
Naar Afrika voor een safari-trip is niet nodig: Nederland heeft zijn eigen Big Five. De ree, het edelhert, wilde zwijnen, zeehonden en bevers zijn op verschillende plekken in Nederland te zien. Ga samen met de boswachters van Staatsbosbeheer per jeep, in kano’s of te voet de ongerepte natuur in voor een stoere safari. Onderweg legt de boswachter alles uit over het gedrag en de leefomgeving van de dieren.

Tip: in de herfstvakantie worden er nóg meer safari’s in het hele land georganiseerd. www.staatsbosbeheer.nl/grote-vijf.

Net als in Lapland
Op zoek naar een bijzondere safari midden in de bossen? In de Limburgse natuur vinden van oktober tot en met april sledehondentochten plaats. Na kennismaking met een roedel husky’s en een heerlijk lunchbuffet, mag er zelfs met de kar gereden worden. Een beleving om nooit meer te vergeten. Let op: als het warmer is dan 16 °C, gaan de tochten niet door.

artis1

a boy pets his Siberian husky in a freezing field

Op naar ARTIS
Een reuzenschildpad, leeuwen, giraffen en aapjes kom je niet zo snel tegen in de Nederlandse natuur. Waar je ze wel ziet? In de Amsterdamse dierentuin ARTIS. Met meer dan 150 verschillende dieren ben je zo een hele dag zoet. Altijd al willen weten hoe een dag van een dierverzorger eruitziet? Loop dan een dagje mee. Ook leuk: iedere dag is er een speciale activiteit in het park waaraan deelgenomen mag worden.

logo-nslibelle-toerkopie
Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien