Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Oh nee: slecht nieuws voor Nutella-liefhebbers

Het is een slechte dag voor mensen die hun boterham graag rijkelijk beleggen met een flinke laag Nutella – of mensen die geregeld een hap zó uit de pot nemen. De grootste Nutella-fabriek ligt namelijk een hele week stil.

Niet omdat er geen vraag is naar het lekkere chocoladebeleg, maar omdat de werknemers van de fabriek staken.

Advertentie

Staking
Het is de 6e dag op rij dat er in de fabriek geen chocoladepasta geproduceerd wordt. 160 werknemers van de fabriek in het Normandische Villers-Ecalles weigeren naar hun werk te gaan, omdat ze hogere lonen willen.

Tekort aan Nutella
De staking heeft extra impact omdat de fabriek een kwart van de wereldwijde productie van álle Nutella op zijn naam heeft staan. Dagelijks worden er gemiddeld zo’n 600.000 potten geproduceerd. Omdat dit nu al 6 dagen niet gedaan is, wordt er gevreesd voor een tekort in de winkelschappen.

Voorraadje
Dus. Als je vandaag naar de supermarkt gaat voor de dagelijkse boodschappen, raden we je aan een flink voorraadje Nutella in te slaan. Dan ben je in elk geval verzekerd van een broodje chocopasta in de ochtend wanneer de staking écht tot een wereldwijd tekort leidt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien