Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Weersverwachting: oktober wordt een stuk warmer dan normaal

Al zin in de winter? Dan heb je nog wat geduld nodig. De komende weken wordt het niet koud. Dat blijkt uit de maandvoorspelling van Weerplaza.

Wel wordt er nat herfstweer voorspeld en zijn regenjassen en paraplu’s behoorlijk nodig de komende tijd. Er komen veel buien onze kant op.

Advertentie

Truien
Eén lichtpuntje als je niet van de kou houdt: oktober lijkt warmer te worden dan normaal is voor de tijd van het jaar. Dat komt doordat lagedrukgebieden relatief warme lucht uit de subtropen met zich meebrengen. Normaal is het in oktober gemiddeld 10,7 graden in Nederland. Het lijkt de komende weken zo rond de 5 graden warmer te zijn dan gemiddeld is voor deze herfstmaand, met temperaturen overdag van rond de 14-15 graden. Met verkleumde handen op de fiets zitten, gaat voorlopig niet gebeuren.

De warmste temperatuur ooit gemeten in oktober in ons land is 26,5 graden. In 2011 werd het op 1 oktober zo warm. Het lijkt er niet op dat we dat record dit jaar gaan breken, maar zacht wordt het wel. Dikke truien kunnen dus nog even lekker in de kast blijven.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weerplaza. Beeld: iStock

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien