Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Waarom je olijfolie nooit naast het fornuis moet bewaren

De populairste plek om olijfolie te bewaren moet wel op het aanrecht naast het fornuis zijn, of bijvoorbeeld in de kast erboven of eronder. Maar juist die plekken zijn geen goede bewaarplaats. 

Volgens Good Housekeeping is naast het fornuis of in de buurt van de oven de slechtste plaats die je kunt kiezen om olijfolie neer te zetten. De smaak van de olijfolie – en dan vooral de extra vierge variant – kan hierdoor namelijk flink veranderen.

Advertentie

6 maanden
Olijfolie blijft niet zo lang goed als mensen denken. Volgens de experts moet je de ‘m 6 maanden na openen gebruiken, helemaal als je deze op een warme plek bewaart. En daar zit nou net de crux. Onze favoriete plekken naast het fornuis en de oven zijn dus slecht voor de olie.

Als de olie warm wordt, blijft hij namelijk niet lang goed en zal de smaak aardser worden. Olie gaat dan meer naar noten en azijn gaan smaken. En dat wil je nou net niet. Door olijfolie op een goede plek (14-18 graden) te bewaren en niet op een warme plek, kun je dit voorkomen. In een donkere kast uit de buurt van een hittebron dus, of bijvoorbeeld in je gootsteenkastje. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.co.uk. Beeld: iStock.

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien