Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Onderzoek wijst uit: ook honden kunnen een midlifecrisis hebben

Het lijkt erop dat honden nog meer op hun mannelijke baasjes lijken dan we al dachten. Blijkbaar kunnen viervoeters ook een midlifecrisis hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van de Eötvös Lórand Universiteit in Boedapest. De wetenschappers ontdekten dat honden, net als mensen, naarmate ze ouder worden minder geïnteresseerd zijn in nieuwe ervaringen. Ze komen in een sleur terecht en dit staat ook wel bekend als de midlifecrisis.

Advertentie

Midlifecrisis

Voor het onderzoek hebben de wetenschappers 217 border collies, in de leeftijd van zes maanden tot 15 jaar, getest op hun persoonlijkheid. Ze hebben gekeken naar hun gehoorzaamheid, hoe ze met wisselen van baasjes om gingen, hoe ze iemand nieuws begroetten en hoe bereid ze waren om een nieuwe omgeving te verkennen. Na vier jaar hebben ze de honden opnieuw opgezocht en de test opnieuw uitgevoerd.

Minder enthousiast

Net als bij mensen is er niet één bepaalde leeftijd waarop alles verandert. Toch blijkt uit de analyse dat honden rond hun derde levensjaar niet meer zo enthousiast waren om nieuwe ervaringen op te doen. Vooral tussen de 3 en 6 jaar nam de interesse om nieuwe dingen te ontdekken enorm af. Verder ontdekten de onderzoekers dat tegen de tijd dat een hond de leeftijd van zes jaar bereikt, zijn persoonlijkheid waarschijnlijk de rest van zijn leven hetzelfde zal blijven.

Hoe voorkom je dat de hond zich eenzaam voelt als je weggaat van huis?

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Country living. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien