Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Dit 'onschuldige' eten moet je je hond nóóit voeren

Als je denkt aan giftige happen voor je hond, dan zul je al gauw aan chocolade denken. Maar er is nog iets wat je absoluut absoluut niet mag eten.

Want zo zijn druiven en dus ook rozijnen ontzettend slecht voor honden.

Advertentie

Alle soorten
Welke hoeveelheid druiven of rozijnen precies gevaarlijk is voor een hond, is niet bekend. Wel weten dierenartsen dat een kleine hoeveelheid al veel schade kan aanrichten. En dat geldt voor elk hondenras en ook de leeftijd van het dier maakt niet uit.

Niet doen
Volgens dierenartsen kunnen druiven ervoor zorgen dat een hond ernstige nierschade oploopt. Sommige honden reageren heftiger dan andere honden op een rozijn of druif, dat verschilt per viervoeter. Toch raden dierenexperts iedereen aan om honden geen enkele druif of rozijn te voeren.

Tips
Is het toch een keer per ongeluk gebeurd? De eerste signalen van het hebben gegeten van een druif of rozijn door je pup of volwassen hond kunnen zijn:

  • Je hond heeft diaree
  • Je hond heeft minder of geen eetlust
  • Je hond is extreem rustig en is niet actief
  • Je hond plast steeds maar een klein beetje

Ga bij dit soort symptomen altijd gelijk naar je dierenarts. Als je zeker weet dat je maatje in de laatste 2 uur een druif of rozijn heeft opgegeten, zorg er dan voor dat je hond zo snel mogelijk overgeeft zodat alle giftige stoffen eruit kunnen. Bel in dit geval gelijk je dierenarts voor advies.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Dier-en-Natuur,  Pet MD. Beeld: iStock

Déze viervoeters kunnen beter geen waakhond worden…

Lees meer

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien