Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom ontbijten met pizza gezonder is dan je dagelijkse bakje ontbijtgranen

Pizzaliefhebbers met een kater opgelet: we hebben nieuws waar je blij van gaat worden. Voor jou bestaat er waarschijnlijk geen betere start van het nieuwe jaar dan een stukje overgebleven pizza van gisteravond. Wat blijkt? Het is gezonder dan je denkt!

Terwijl je normaal gesproken misschien keurig voor een bakje ontbijtgranen met yoghurt gaat, kun je vanaf nu zonder pardon je favoriete fast food naar binnen werken.

Advertentie

Evenveel calorieën
Als je alleen naar het aantal calorieën kijkt, zul je verrassend genoeg al snel ontdekken dat er ongeveer evenveel calorieën in een stuk pizza als een kommetje gezoete ontbijtgranen zitten. Dat is al opvallend, maar er is meer. Want uit onderzoek van voedingsdeskundige Celsea Amer,blijkt dat een pizzapunt een gezondere keuze is.

Allemaal ontbijten met pizza
Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum laat weten dat dit onderzoek met een flinke korrel zout genomen mag worden, maar dat er wel een kern van waarheid in zit. “In vergelijking met een bakje halfvolle melk met zoete krokante muesli met chocola levert een halve pizza inderdaad ongeveer evenveel calorieën op. Daarnaast bevat het meer eiwit en veel minder suiker.”

Met een korreltje zout
Astrid vervolgt dat elke dag ontbijten met de Italiaanse snack toch niet het beste idee is. Ze vertelt dat pizzadeeg namelijk weinig vezels en relatief veel zout bevat. “Dus of je nu ontbijt met pizza of ontbijtgranen, het advies voor een écht gezond ontbijt is eigenlijk hetzelfde: de basis moet het liefst volkoren zijn en veel vezels bevatten.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PureWow, Voedingscentrum. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien