Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Waarom ontbijten met pizza gezonder is dan je dagelijkse bakje ontbijtgranen

Pizzaliefhebbers opgelet: we hebben nieuws waar je blij van gaat worden. Voor jou bestaat er waarschijnlijk geen betere start van de dag dan een stukje overgebleven pizza van de avond ervoor. Wat blijkt? Het is gezonder dan je denkt!

Terwijl je normaal gesproken misschien keurig voor een bakje ontbijtgranen met yoghurt gaat, kun je vanaf nu zonder pardon je favoriete fast food naar binnen werken.

Advertentie

Evenveel calorieën
Als je alleen naar het aantal calorieën kijkt, zul je verrassend genoeg al snel ontdekken dat er ongeveer evenveel calorieën in een stuk pizza als een kommetje gezoete ontbijtgranen zitten. Dat is al opvallend, maar er is meer. Want uit onderzoek van voedingsdeskundige Celsea Amer, blijkt dat een pizzapunt een gezondere keuze is.

Allemaal ontbijten met pizza
Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum laat weten dat dit onderzoek met een flinke korrel zout genomen mag worden, maar dat er wel een kern van waarheid in zit. “In vergelijking met een bakje halfvolle melk met zoete krokante muesli met chocola levert een halve pizza inderdaad ongeveer evenveel calorieën op. Daarnaast bevat het meer eiwit en veel minder suiker.”

Met een korreltje zout
Astrid vervolgt dat iedere dag ontbijten met de Italiaanse snack toch niet het beste idee is. Ze vertelt dat pizzadeeg namelijk weinig vezels en relatief veel zout bevat. “Dus of je nu ontbijt met pizza of ontbijtgranen, het advies voor een écht gezond ontbijt is eigenlijk hetzelfde: de basis moet het liefst volkoren zijn en veel vezels bevatten.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PureWow, Voedingscentrum. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien