Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Code geel: in deze delen van het land moet je oppassen voor onweer en zware windstoten

Wie na een paar hete dagen snakt naar verkoeling, wordt op z’n wenken bediend. Het gaat namelijk flink spoken zaterdagavond, meldt Weerplaza. Het KNMI heeft zelfs code geel afgegeven.

Waar je vooral moet oppassen? In het noorden en noordoosten van Nederland. Hier komen zaterdag zware onweersbuien en windstoten voor. Ook kan er veel regen en zelfs hagel vallen. Berg de barbecue helaas maar eventjes op.

Advertentie

Weerbericht zaterdag 27 juni 2020

Mocht je nog steeds zitten te puffen van de hitte, dan is dat niet zo gek. De dag begon zonnig en zaterdag kan het wel 27 graden worden. Later op de dag wordt het echter koeler door een krachtige zuidwestenwind.

Zaterdagavond nemen de buien weer af. De kans op onweer is dan ook kleiner. ’s Nachts wordt het zo’n 15 graden.

Fris weer op komst

Zondag is het met 20 graden ‘fris’ te noemen. Wel zal het hoofdzakelijk droog zijn. Verplaats je hardlooprondje maar naar de middag, want in de ochtend kunnen er nog wel wat buien vallen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien